Participarea în număr cât mai mare a românilor la referendumul de la sfârşitul acestei săptămâni pentru definirea familiei ca fiind căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie are o valoare inestimabilă! Consider că a ne prezenta la urne şi a vota DA pentru consfinţirea căsătoriei şi din punct de vedere legislativ este o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi.

Românii au tradiţia căsătoriilor normale, clasice, adânc înrădăcinată şi moştenită din moşi-strămoşi! Alături de biserică şi şcoală, familia, prin casătoria formată dintre un bărbat şi o femeie, a fost dintotdeauna unul din pilonii de bază ai perpetuării noastre ca neam şi ţară, ai dezvoltării poporului român şi a societăţii în ansamblu. Suntem datori predecesorilor noştri să apărăm şi să dezvoltăm instituţia căsătoriei, aşa cum a fost lăsată de Dumnezeu şi păzită cu sfinţenie de-a lungul istoriei noastre bimilenare.

Din toate punctele de vedere şi din orice unghi am privi această problemă, singura variantă corectă şi pozitivă este cea de a vota DA la referendumul pentru legiferarea căsătoriei, un demers absolut necesar în evoluţia socio-umană traversată de ţara noastră.

Mă bucur că tinerii conştientizează cu adevărat importanţa instituţiei căsătoriei în contextul actual. Este dătător de speranţă faptul că numărul tinerilor care se căsătoresc a crescut în ultima perioadă de la an la an, cele mai recente informaţii ale Institutului Naţional de Statistică relevând că anul trecut s-au înregistrat 142.613 căsătorii, cu 9.430 mai multe decât în 2016. Acest fapt denotă că tinerii vor să convieţuiască în urma căsătoriei, aşa cum au fost la rândul lor crescuţi, şi îşi doresc să aibă copii care să trăiască în mod natural, cu mamă şi tată, nu în altfel de sintagme nefericite şi contra naturii.
Referendumul pentru modificarea Constituţiei este un examen de maturitate a românilor!

În Anul Centenarului, poporul român trebuie să demonstreze că a înţeles perfect lecţiile de democraţie, libertate şi civilizaţie europeană. Acest scrutin este cu atât mai legitim cu cât a fost iniţiat în urma unei ample mobilizări civice, peste trei milioane de români exprimându-şi în scris acordul pentru modificarea propusă.
Vă îndemn, în consecinţă, să fiţi prezenţi sâmbătă şi duminică în secţiile de votare şi să votaţi DA, un vot esenţial pentru viitorul fiecăruia dintre noi şi mai ales pentru viitorul copiilor noştri!

Senator PSD Bacău,
Miron SMARANDACHE

Alte articole