Opt din cei zece elevi cu media 10 din judetul Bacau au ales Colegiul Vranceanu. Ceilalti doi, din Onesti, au intrat la Colegiul Dimitrie Cantemir, din localitate.

Ministerul Educatiei a dat startul la repartizarea computerizata la admiterea in licee. Ieri, s-a facut publica prima etapa a acestei distributii a absolventilor de gimnaziu. In Bacau, pe lista de inscrisi apar 4.022 de elevi. Marea lor majoritate au intrat dupa prima optiune. Sunt insa si 32 de absolventi care au ramas nevalidati.

Lista candidatilor inscrisi la admiterea in licee, in urma repartizarii computerizate, a fost facuta publica ieri, pe aplicatia Ministerului Educatiei, www.admitere.edu.ro. Au fost validati 4.022 de elevi inscrisi pentru liceele din judetul Bacau. In perioada 16 – 24 iulie este programata depunerea dosarelor de inscriere la liceele la care candidatii au fost repartizati.

PUBLICITATE

105 „straini”

Dintre elevii repartizati in prima etapa sunt si 105 „bobocei” veniti in liceele bacauane din judetele Neamt, Vaslui, Vrancea, Iasi, dar si Hunedoara, Caras Severin, Dolj, Brasov sau Maramures. Acestia s-au indreptat in special spre colegiile „Vranceanu”, „Alecsandri”, „Ferdinand I”, Catolic „Sf. Iosif” si Pedagogic „Stefan cel Mare”, toate din Bacau, dar si catre liceele din Buhusi sau Sascut. Prima medie a candidatilor repartizati din alte judete la noi este 9.91 si apartine unui elev din Adjud, iar ultima, 3.22, a unui elev din judetul Neamt.

32 de candidati „pe tusa”

Pentru ca nu au ales optiunea care se plia cel mai bine pe media lor de admitere, au trecut un numar mic de licee sau au gresit completarea fisei de inscriere, 32 de candidati sunt nevalidati. Prima medie nerepartizata este de 8.30 si apartine unui elev de la o scoala din comuna Plopana, iar ultima – 5.01, a unui elev din Tescani. Acestia vor intra insa in a doua etapa (23 – 30 iulie) sau a treia etapa a repartizarii computerizate (3 – 4 septembrie).

Primii 10 inscrisi, elevii de 10 (zece)

Primii 10 candidati inscrisi in lista sunt cei 10 elevi cu media de admitere 10 (zece). Interesant este faptul ca opt dintre acestia au aplicat si au fost admisi la Colegiul National „Gh.Vranceanu” Bacau, iar ceilalti doi, au ramas in Onesti, fiind absolventi ai scolilor gimnaziale din acest municipiu. Cei 10 cei mai buni elevi sunt: Andrei Cretu (Bacau), Malina Crudu (Bacau), Andra Hadarag (Tg.Ocna), Crina Teodora Mihai (Darmanesti), Dominic Eduard Petre Antica (Nicolae Balcescu), Alexandra Silion (Bacau), Ioana Stoica (Bacau) si Alexandru Bogdan Vicol (Bacau) – toti repartizati, dupa prima optiune, la Colegiul National „Gh.Vranceanu” (6 la Matematica – Informatica, 1 la Stiintele naturii si 1 la Filosofie), Daria Mihaila si Anastasia Smarandi – ambele din Onesti, repartizate la Colegiul National „D.Cantemir”, la Matematica – Informatica.

Topul 10 al liceelor bacauane, dupa ultimele medii de admitere

In Bacau, in functie de ultima medie de admitere, s-a intocmit si un top al liceelor.
– locul I, Colegiul National „Gh. Vranceanu”, cu ultima medie de admitere este de 9.63 la Stiintele Naturii (fata de 9.36 anul trecut), 9.55 la Matematica – Informatica (9.33 anul trecut), 9.44 la Stiinte Sociale si 9.27 la Filologie (9.04, anul trecut)
– locul II, Colegiul National „Vasile Alecsandri”, unde ultimii elevi admisi pe lista au media 9.30 la Matematica – Informatica, 9.29 la Stiintele Naturii, 9.00 la Filologie si 9.20 la Stiinte sociale
– locul III, Colegiul National „Ferdinand I” are anul acesta ultimele medii de admitere 9.10 la Matematica – Informatica, 9.07 la Stiintele Naturii si 8.91 la Stiinte Sociale.
Urmeaza colegiile „D.Ghika” Comanesti, „D.Cantemir” Onesti, Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau, „Gr.Moisil” Onesti, „Mihai Eminescu” Bacau, Liceul „Spiru Haret” Moinesti si Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau.

Statistici seci
4.054 inscrisi
4.022 repartizati
32 nerepartizati
numar locuri 4.760
locuri neocupate 738

Topul specializarilor (optiuni ale elevilor):
1. Stiintele Naturii
2. Matematica – Informatica
3. Stiinte Sociale
4. Filologie
……………………………………
5. Estetica si igiena corpului
6. Economic
7. Turism si alimentatie
8. Protectia mediului
9. Comert
10. Electric

Locuri libere
In Bacau, au mai ramas locuri libere la colegiile „Gr. Antipa”, „H.Coanda”, „A.Saligny”, „D.Mangeron” si Liceul Tehnologic „P.Rares”. Mai sunt neocupate locuri si in liceele / colegiile din judet, respectiv „C.Negri” Tg.Ocna, Sportiv „N.Comaneci” Onesti, „D.Ghika” Comanesti, „Gh.Asachi” Onesti, „Gr.Cobalcescu” Moinesti, „I.Borcea” Buhusi, „P.Poni” Onesti, „Al.Vlahuta” Podu Turcului, „J.M.Elias” Sascut, liceele tehnologice din Darmanesti, Faget, Onesti si Rachitoasa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ