A venit vara, a venit vacanta, vine vacanta si pentru cetatenii români plecati la munca in diferite tari ale Europei, Asiei si Americii. Cum se intâmpla in fiecare an, multi, foarte multi vor apela la Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple si Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor, fiecare cu problema sa.

Pentru buna desfasurare a activitatilor cu privire la eliberarea pasapoartelor si permiselor de conducere, în mod deosebit în luna august, conducerea serviciului amintit adreseaza cetatenilor rugamintea de a verifica din timp valabilitatea actelor (pasaport, permis de conducere auto) pentru ca, în cazul documentelor cu valabilitate expirata, detinatorii acestora sa se adreseze in timp util pentru schimbarea documentelor, astfel încât sa se evite aglomerarea solicitarilor.

De asemenea, seful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple, comisar de politie Florentina Neamtu, subliniaza ca obiectivele principale care stau la baza activitatii vor fi, în continuare, transparenta, debirocratizarea, eliminarea si descurajarea oricaror forme si fapte de coruptie, prioritar ramânând asigurarea serviciilor de calitate pentru cetateni.

PUBLICITATE

Pentru a nu bloca accesul la ghisee si programul personal al cetatenilor, din acest an functioneaza camera live ce permite cetatenilor sa urmareasca pe internet evolutia numarului de ordine, accesând link-ul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple de pe site-ul Institutiei Prefectului – judetul Bacau: www.prefecturabacau.ro. Tot de pe acest site, cetatenii pot obtine si alte informatii privind serviciile oferite de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple si Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor. In editia de astazi publicam documentele necesare pentru eliberarea pasaportului simplu electronic pentru persoane majore, cât si pentru eliberarea pasaportului simplu electronic pentru minorii care nu au implinit 14 ani.

Documente necesare pentru eliberarea pasaportului simplu electronic pentru persoane majore: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, dupa caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original; cartea de identitate provizorie, trebuie însotita de certificatul de nastere, in original; chitanta reprezentând costul pasaportului simplu electronic (302 lei se achita la C.E.C. Bank, taxa poate fi platita si în incinta cladirii de functionare a serviciului; pasaportul anterior, daca acesta exista. Pentru debutanti, este bine de stiut ca este obligatorie prezenta solicitantului, nu se completeaza cerere, aceasta se emite automat la ghiseu, odata cu depunerea documentelor. La depunerea cererii, solicitantului i se preiau impresiunile digitale si imaginea faciala, fiind exceptate persoanele pentru care prelevarea amprentelor digitale este practic fizic imposibil.

Documente necesare pentru eliberarea pasaportului simplu electronic pentru minori care nu au implinit 14 ani: certificatul de nastere al minorului, în original; documentele de identitate ale parintilor sau al unuia dintre parinti, al reprezentantului legal sau, dupa caz, al persoanei împuternicite, aflate în termen de valabilitate, în original; hotarârea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila în cazul în care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, în original; hotarârea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila prin care instanta a suplinit acordul celuilalt parinte, în original; actul de deces al unuia din parinti, acolo unde este cazul, pentru cererile formulate de parintele supravietuitor ori pentru cele formulate de persoana împuternicita, in original; procura speciala sau declaratia privind acordul celuilat parinte, în original, data în tara la notarul public, iar în strainatate la ambasadele/consulatele României sau data in fata autoritatilor straine, apostilata potrivit Conventiei de la Haga sau supralegalizata si tradusa la traducator autorizat; chitanta reprezentând costul pasaportului simplu electronic (276 lei se achita la C.E.C. Bank).

La depunerea documentelor, prezenta minorului este obligatorie, documentele se depun de catre parinti/parinte/reprezentant legal/persoana imputernicita, cererea se emite automat, la ghiseu, odatã cu depunerea documentelor. In editia de mâine vom publica si lista documentelor necesare eliberarii altor tipuri de pasapoarte, cât si pentru permise.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. La buletine e dezastru cu personalul,slab pregatit, afisand o superioritate de nedescris,ce mai, tzate in toata regula.De ce aparatul de eliberat bonuri nu este in sala de asteptare ,ci este la paznicul institutiei,care la fel afiseaza si-ti raspunde parca ar fi doctorand la cel mai renumit centru medical din lume.

    • Stimabile domn Dorel, in cazul in care nu ati realizat , articolul se refera strict la Serviciul de Pasapoarte, iar din cate stiu eu, e total separat de cel de la Evidenta Persoanelor……acum, nu sunteti dvs. singurul cetatean care solicita schimbarea cartii de identitate, si poate din cauza situatiei din aceasta tara ( restructurari, etc), nu sunteti de asemenea, nici singurul nemultumit, dar tot ce va pot spune eu ca daca ati “observat” sau “constatat” o anumita superioritate la personalul institutiei, este la fel de probabil ca si atitudinea dvs, precum si gandul dvs sa fii fost tot…………….cam la fel………de ce? , pentru simplul fapt ca primim ceea ce daruim si gandim. Sa aveti o seara frumoasa !

LĂSAȚI UN MESAJ