UPDATE: Si-a revenit.

La nivel national si, implicit, in Bacau, momentan, sistemul de validare a cardurilor de sanatate nu functioneaza. Cu toate acestea, asiguratii pot primi orice serviciu medical, de la orice furnizor, intrucat in baza de date se poate lucra si off line.

“Asta incercam sa transmitem tututor furnizorilor de servicii medicale si noi de dimineata, de la ora 8.00, de cand s-a blocat sistemul. Acesta nu este functional la nivelul intregii tari, dar pacientii pot primi servicii medicale. Important este ca furnizorul care asigura aceste servicii, de la spitale, laboratoare, pana la farmacii si medici de familie, sa stocheze datele si sa le transmita ulterior in 72 de ore.

PUBLICITATE

Deci asiguratii nu sunt afectati de aceasta defectiune. Se lucreaza la remedierea sistemului, asa ca nimeni nu trebuie sa intre in panica”, a declarat Dan Stoica, director executiv contractari la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bacau. Chiar si fara card, pacientii beneficiaza de pachetul minim de servicii medicale.

Insa, in cazul posesorului de card de sanatate, care se prezinta acum la un furnizor de servicii medicale, acesta prezinta cardul (si astfel dovedeste ca este asigurat in sistemul de sanatate) si beneficiaza de serviciul medical, chiar daca acesta nu poate fi validat.

Probleme vor fi abia daca nu se deblocheaza sistemul in 72 de ore, pentru ca in aceste conditii s-ar pierde o serie de date. Sunt insa sperante ca remedierea se va opera in cursul acestei zile.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ