Primarul Romeo Stavarache a ratat, marti, ocazia de a da declaratii in instanta in dosarul de mita in care a fost trimis in judecata.

Magistratul de la Tribunal care judeca aceasta cauza a lipsit, din motive personale, iar cel care l-a inlocuit provizoriu a preferat sa nu administreze probe importante si sa amâne dosarul.De altfel, si avocatul din Bucuresti al edilului a lipsit si a cerut in scris o amânare.

Stavarache nu s-a prezentat, totusi, degeaba, ieri, in instanta, ci a obtinut acordul de a merge in Republica Moldova, in perioada 24 – 27 septembrie, la o intâlnire importanta, dupa cum a dat asigurari. Mai precis, pentru o infratire si un proiect cultural.

Judecatorul a cerut mai multe informatii despre aceasta deplasare si a intrebat daca este, cu adevarat, necesara prezenta lui in Republica Moldova.

„De circa doi ani, incercam, impreuna cu primarul din Chisinau, sa depunem un proiect cu finantare europeana, un proiect cultural – «Capitala Culturala Europeana». Cele doua orase – Bacau si Chisinau ar trebui sa obtina aceasta titulatura. Pe 30 octombrie este termenul pentru depunerea proiectului. Nu poate semna actele alta persoana decât reprezentantul legal al municipiului.

Pe viitor, si primarul din Chisinau se va deplasa la Bacau pentru ca dorim sa facem si o infratire intre cele doua orase, pentru a obtine un punctaj mai mare. Voi fi insotit in deplasare de directorul Teatrului Bacovia si de angajati din primarie”, a explicat Stavarache.

Urmatorul termen in dosarul de mita, când primarul va fi audiat, a fost stabilit pentru 22 octombrie.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE