Primarul suspendat Romeo Stavarache a depus o cerere de stramutare a dosarului de luare de mita, aflat pe rolul Tribunalului. Solicitarea se va judeca la Curtea de Apel pe data de 19 mai. Motivele stramutarii, ne-a explicat avocatul Antoniu Obancia, au legatura cu mediatizarea excesiva a dosarului in care a fost trimis in judecata primarul, dar si cu suspiciunea ca instanta nu ar fi impartiala.

In cererea de stramutare s-a amintit si de cele doua tentative esuate de a recuza magistratul de la Tribunal. Prima cerere a fost facuta, anul trecut, de afaceristul Costel Casuneanu, inculpat in acelasi dosar, urmata, la inceputul anului, de o solicitare de acelasi gen din partea primarului. Ambii inculpati, prin aparatorii lor, au invocat diverse afirmatii si formulari ale judecatorului din care ar rezulta o antepronuntare. Tribunalul a respins, insa, cererile de recuzare.

Pe de alta parte, tot la inceputul anului, Stavarache a obtinut, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, stramutarea dosarului “Apartamentul”, in care a fost condamnat, la prima instanta, la trei ani de inchisoare cu suspendare. Edilul a adus ca argument aceeasi “presiune mediatica sub care s-a judecat dosarul”, fapt ce ar fi putut influenta decizia judecatorilor. Curtea Suprema a decis stramutarea cauzei la Curtea de Apel Alba Iulia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Penalu asta de stavarache si daca ar fi judecat in Burchina-Fasso tot ar fi gasit vinovat, asa ca degeaba se tot fofileaza. Oricum o sa primeasca exact ce merita. La cat mai multi ani de puscarie.

  2. LUI STRANCANACHE ASTA FACET-EI O STRAMUTARE DE DOSAR LA JILAVA POATE E O CELULA LIBERA,,,,BACAUANI VOI CHEAR A-TI CREZUT CA ACEST INDIVID V-A V-A REPREZENTA CU CINSTE ORASU SI INTERESELE DV,,,RAU VA-TI PACALIT SAU VA PACALIT 2 MANDATE ,,,PACAT UN ORAS ASA FRUMOS SA FIE CONDUS DE PAPITOI.

LĂSAȚI UN MESAJ