Presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, a anuntat ca in „prima decada a lunii iulie vom avea un RMN de ultima generatie la Spitalul Judetean, iar din punct de vedere al investigatiilor, unitatea noastra va fi comparabila cu oricare alta din tara. RMN-ul nu mai este un moft, este o necesitate.” Managerul unitatii spitalicesti, Adrian Popa, a declarat ca din momentul semnarii contractului, General Electric are termen de livrare doua luni.

„Aparatul este unul de ultima generatie. Practic, odata cu semnarea contractului a intrat in productie. Dupa ce va fi pus pe pozitie, se vor face testele tehnice necesare. Aparatul va fi instalat in ambulatoriul de specialitate, la Radiologie.”
Adrian Popa, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau (foto)

In prezent, bacauanii care au nevoie de aceasta investigatie sunt trimisi la doua clinici private, Regina Maria si RMN Test, iar spitalul deconteaza costurile acestor servicii. „Prin faptul ca vom avea propriul aparat, se vor face si mai multe investigatii. In acest moment, mai mult de jumatate din pacientii internati au nevoie de explorari imagistice”, a mai spus managerul spitalului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. bataie de joc nu va este rusine se chinuie cu spitalul sa-l faca, sunt aparaturi medicale precum RMN -ul, care stau de pomana de sa pus prafu pe el si acum [hai sal punem in functiune ! ]

  2. Aproape ca nu pot sa cred, articolul suna de ca si cum spitalul, unitate de stat face concurenta privatului. Ar fi un pas mare pentru persoanele simple fara posibilitati financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ