De ani de zile, locuitorii din cartierul Alecu Russo s-au tot plâns ca, in zona, nu mai exista acea piata pentru produse agroalimentare.

Cândva, aici, in locul numit Piata Expres, erau asezate câteva tarabe pe care taranii din jurul Bacaului veneau sa-si vânda productia proprie din gospodarie.

Amenajarea era ideala in special pentru locuitorii mai in vârsta, dar nu numai, care preferau sa târguiasca de aici, decât sa se deplaseze la pietele taranesti din alte zone ale orasului.

PUBLICITATE

„Inainte, mai venea câte unul de mai cumpara o verdeata, lapte sau altceva proaspat. Acum, peste tot gasesti din astea care-s facute in sera si nu-s bune de nimic. Macar, aici, veneau tarani de pe-aproape, din Letea Veche, Balcescu, Sarata, cu marfa culeasa pe loc, din gradina.

Cred ca nu mai e piata aici de vreo 12-13 ani. Stiu ca aici a fost, dupa aia, un fel de mall si veneau cu marfa tot felul de masini care nu mai incapeau de tarani”, explica Ernest Grozavu, agent de paza.

Din pacate, desi au anuntat autoritatile locale in dese rânduri ca in zona e nevoie sa se amenajeze asa ceva, pâna acum nu s-a facut nimic. Din când in când, un intreprinzator a gasit resurse sa amenajeze câte un aprozar, chiar si o astfel de piata cu produse agricole, proiecte care, din pacate, la scurt timp, s-au dovedit fara succes.

Piata s-a transformat in restaurant, iar magazinasele de legume-fructe s-au inchis de tot. Zona fostei Piete Expres, nume imprumutat de localnicii zonei de la un restaurant purtând aceeasi denumire, este acum loc de parcare pentru masinile abandonate, si atât. Lume vine, lume trece, la fel si timpul, insa, fara a se schimba nimic in peisaj.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ