A crescut media de promovare la Bacalaureatul de toamna, dupa contestatii, in Bacau. Comisia judeteana de evaluare a sesiunii a doua de Bacalaureat a rezolvat in aceste zile contestatiile depuse de candidatii care nu au obtinut nota de trecere la probele scrise. Din totalul de contestatii depuse (in jur de 450), in 33 de cazuri au fost modificate notele in favoarea elevului, adica au primit note de trecere (peste 6).

In aceste conditii, rata de promovare a elevilor bacauani in sesiunea de toamna a Bacalaureatului 2015 a crescut de la 19,98 la suta la 23,06 la suta. Lucrarile cu cele mai multe note care au fost modificate in favoarea elevului sunt de la proba scrisa la limba si literatura româna, iar apoi la matematica. Daca nota finala, in urma contestatiei, a depasit 50 de sutimi, lucrarea a primit nota contestatiei, mai mare, iar daca modificarea notei a fost pâna in 50 de sutimi, nota initiala a ramas nota finala a lucrarii.

La sesiunea de toamna a Bacalaureatului 2015 s-au inscris 1.290 de candidati, dar s-au prezentat la examen doar 1.071 dintre ei. In final, doar 247 au reusit sa treaca examenul. Conform metodologiei, elevii respinsi au dreptul sa mai sustina Bacalaureatul doar in alte doua sesiuni, gratis. Pentru restul testarilor, se platesc taxe, stabilite anual de Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ