Societatea Nationala de Cruce Rosie România, Filiala Bacau a construit in satul Racova, comuna Racova, un ansamblu de 8 imobile ce formeaza Centru rezidential pentru persoane vârstnice (peste 65 de ani).

Acesta ofera servicii profesionale extinse, precum asistenta pacientilor in hranire, imbaiere, spalare sau imbracare, precum si ingrijire de specialitate si monitorizare permanenta, tratamente medicale, terapie psihologica si fizica. Cladirile sunt de tip parter A etaj A mansarda, iar in fiecare dintre ele camerele sunt dispuse pe doua nivele, cu 3 bai si un salon pentru socializare, cu televizor, iar capacitatea este de 3 paturi / camera, in total 15 locuri pe fiecare vila.

Mobilierul este modern si realizat in coordontanta cu nevoile pacientilor sai, având la dispozitie spatii de relaxare, bucatarie spatioasa si curte interioara pentru jocuri de societate si diferite activitati in aer liber. Centrul are angajati asistenti medicali si medic, ingrijitoare batrâni si infirmiere cu atestat in acest sens, acestia asigurând supravegherea starii de sanatate si administrarea medicatiei.

„Acest centru a fost construit intr-un timp record. Totul a inceput in urma cu un an si jumatate, printr-o discutie telefonica. Am fost contactati de Barone Colucci Vitantonio, un italian cu putere financiara, care doreste sa faca astfel de gesturi umanitare. Centru a aparut din dorinta de a acorda spatii de cazare si servicii de ingrijire de calitate persoanelor in etate, respectând dreptul acestora la ingrijire medicala, prevenirea dependentei, ocrotirea de catre personal calificat, ocrotirea legala, dreptul de a alege locul si modul de viata, sustinerea familiala si comunitara, intr-un ansamblu in care sunt pretuite in egala masura nevoile individuale ale fiecaruia”, ne-a declarat Dan Marcel Babliuc, director Crucea Rosie Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ