Programul „Rabla” pentru persoane juridice si institutii publice nu a prea avut cautare in judet. Astfel, saptamâna trecuta, la inchiderea primei etape de evaluare si validare a dosarelor depuse, in judetul Bacau, nu a fost inregistrata nicio solicitare, din totalul de peste 600 la nivel national. Din acest total, 40 de dosare au fost acceptate, pentru 238 de autovehicule, si 79 de dosare au fost respinse.

Solicitantii respinsi pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), pâna la data de 1 septembrie 2014. Prin Programul „Rabla”, AFM a emis 3.000 de tichete (fiecare în valoare de 6.500 lei) pentru persoanele juridice si institutiile publice.

Astfel, se ofera posibilitatea acordarii, pe lânga prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru cumpararea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, sau al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km, precum si a unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

PUBLICITATE

Anul trecut, în cadrul programului Rabla au fost alocate 23.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice si 3.000 pentru firme si institutii publice. Au fost distribuite 20.922 de tichete astfel: 19.211 catre persoanele fizice si 1.711 de tichete catre institutii si firme. Un automobil din categoria celor nepoluante a fost achizitionat anul acesta de primaria Moinesti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ