Băcăuanul a primit condamnări pentru trafic de persoane majore şi minore, proxenetism şi constituire de grup organizat.

Tribunalul Bacău a judecat cererea lui H.C.C. de recunoaştere a unei hotărâri penale pronunţată în străinătate, respectiv sentinţa penală a Curţii de Apel din Torino, Italia, dispusă în 2009. Mai exact, bărbatul a cerut să se constate că infracţiunea pentru care i-a fost aplicată pedeapsa este concurentă cu infracţiunile pentru care a fost condamnat, în 2012, de Tribunalul Bacău.

Potrivit documentelor solicitate de instanţă de la autorităţile judiciare din Italia, băcăuanul a fost condamnat în Italia, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane majore şi minore. De asemenea, din înscrisuri, reiese că, în 2013, prin ordonanţa Tribunalului de Supraveghere din Torino, a fost declarată stinsă pedeapsa cu închisoarea aplicată lui H.C.C..

Pe numele inculpatului este, însă, emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, din 2012. Acesta a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bacău, la 8 ani închisoare, pentru trafic de minori, la 7 ani închisoare, pentru trafic de persoane, 3 ani închisoare, pentru proxenetism şi 7 ani închisoare, pentru constituire grup organizat.

Înainte ca sentinţa Tribunalului să rămână definitivă (în 2012), în timp ce se afla pe teritoriul Italiei, bărbatul a comis alte infracţiuni de trafic de persoane pentru care a fost judecat şi condamnat de autorităţile judiciare din Italia.

Prin sentinţa penală pronunţată de Curtea de Apel Torino, s-a dispus o pedeapsă de 7 ani şi 9 luni închisoare şi 24.000 euro amendă. Prin urmare, Tribunalul Bacău a admis cererea lui H.C.C. şi a dispus recunoaşterea sentinţei primite în Italia.

Având în vedere că faptele pentru care inculpatul a fost condamnat în Torino şi în Bacău sunt concurente, instanţa a contopit pedepsele, fiind scăzute perioadele executate în Italia şi în România. Astfel, condamnatul urmează să execute pedeapsa de 9 ani închisoare din care va fi scăzută perioada executată în Italia, respectiv durata arestului preventiv de la 19.10.2005 la 10.05.2006 şi perioada executată între 2011 şi 2015. În acest sens, instanţa a emis un nou mandat de executare.

Decizia poate fi contestată.

Anunțuri publicitare

Alte articole