Zilele trecute dorinta unui grup de intelectuali din judetul Bacau s-a implinit: Consiliul Local Slanic Moldova a acordat titlul de „Cetatean de onoare” (post mortem) profesorului universitar Valeriu Filimon, personalitate a literaturii române ce s-a nascut pe aceste meleaguri.

Preotul Catalin Ilie (ce pastoreste credinciosii ortodocsi din cartierul Cerdac, inaltând aici si o biserica), profesorii Dan Sandu (studentul profesorului Filimon, ce a devenit unul dintre cei mai buni prieteni ai sai) si Stefan Epure (prezent mereu la evenimentele comunitatii) au vazut implinirea acestui vis prin aprobarea HCL Slanic Moldova.

In lipsa a trei consilieri locali (Paduraru, Harapu si Anton), presedintele de sedinta, profesorul Dante Cotescu, a dat citire expunerii de motive pentru acordarea titlului de „Cetatean de onoare” (post mortem) profesorului Valeriu Filimon, cunoscut filolog, poet si eseist, mentionând ca „nu intotdeauna avem prilejul de a face astfel de fapte pentru o mare personalitate a Slanicului Moldovei”.

Primarul orasului – statiune Slanic Moldova, Andrei Serban a venit cu propunerea ca „Scoala Gimnaziala din cartierul Cerdac, aflata lânga casa parohiala in care a vazut lumina zilei Valeriu Filimon sa poarte numele acestui profesor universitar.”

Parintele Catalin Ilie a marturisit ca „este un gest frumos iar la Casa parohiala, unde s-a nascut Valeriu Filimon, a fost pusa o placa memoriala”. In unanimitate, consilierii locali din Slanic Moldova au aprobat acordarea acestei distinctii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ