Momentul festiv al sedintei Consiliului Local de joi a fost conferirea titlului de Cetatean de Onoare al municipiului Bacau profesorului-arhivist Vilica Munteanu, fost director al Arhivelor Statului Judetului Bacau.

Iesit la pensie de curând, profesorul Munteanu a fost si cel mai longeviv sef de institutie din judet si unul dintre cei mai reputati specialisti in domeniul sau de activitate. A publicat mai multe volume, peste 100 de studii si articole in reviste de specialitate si cultura, a organizat si a colaborat la peste 70 de simpozioane.

Cuvinte elogioase despre activitatea si personalitatea sa au rostit, in plenul Consiliului Local, Mariana Popa, directoarea Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” si reputatul istoric bacauan Ioan Mitrea. „Am avut norocul sa imbin profesiunea cu pasiunea.

PUBLICITATE

Am fost intr-o competitie permanenta cu mine si cu noi, colectivul Arhivelor Nationale. Nimic din ce am realizat nu mi se datoreaza mie, ci tuturor celor de la Arhivele Judetului Bacau”, a spus, printre altele, profesorul Vilica Munteanu.

Diploma de cetatean de onoare i-a fost fost inmânata, in aplauzele consilierilor, de catre viceprimarul cu atributii de primar Ilie Birzu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ