Joi, 18 iulie, are loc examenul national de definitivare in invatamânt. Din judetul Bacau s-au inscris 240 de candidati, dar numai 220 dintre ei au fisele validate.

Restul de 20 fie au depus cererere de retragere din examen, fie nu au efectuat inspectiile la clasa, fie si-au dat demisia din invatamânt.

Dintre cei care vor participa la examen, cei mai multi candidati (33) sunt inscrisi la limba si literatura româna, 28 – la educatie fizica, 25 – la limba engleza, 25 – la invatamântul prescolar si 20 – la invatamântul primar. Proba scrisa va fi sustinuta intr-un singur centru, stabilit in acest an la Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V.Karpen” Bacau.

Primele rezultatele vor fi afisate pe 23 iulie. Dupa solutionarea contestatiilor (25-26 iulie), rezultatele finale vor fi afisate pe 27 iulie 2013. Nota de promovare a Examenului national de definitivare in invatamânt trebuie sa fie minimum 8.00, fata de anul precedent, când era 7.00.

Accesul candidatilor in sala de examen se face intre 8 si 8.30, in baza actului de identitate. Examenul in sine incepe la ora 10.00 si dureaza 4 ore. Candidatii care in timpul desfasurarii probei scrise sunt surprinsi copiind, primind sau transmitând solutii cu privire la subiecte, sunt eliminaţi din examen. Acestia isi pierd dreptul de inscriere la examenul national de definitivare in invatamânt in sesiunea imediat următoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ