Ansambul folcloric „Privighetorile Zeletinului”, Podu-Turcului, coordonat de prof. Nicolae Popa, se află, până în ziua de 1 septembrie, în Italia, unde participă la festivalul internaţional NORBENSIS, din localitatea Norma.

Festival de tradiţie, acesta îşi propune promovarea dansurilor şi muzicii populare, a portului popular şi obiectelor artizanale, dar şi a artelor culinare diverse.

„Desfăşurată sub auspiciile păcii şi non-violenţei, manifestarea are înalte standarde artistice şi culturale. Păcat că, din România, numai noi suntem la acest festival. Se pare că reprezentarea noastră nu mai interesează pe nimeni, de vreme ce şi noi am fost constant refuzaţi, atunci când am solicitat fonduri pentru deplasare. Doar familia Umbrărescu ne-a ajutat. Italienii au insistat mult pentru prezenţa noastră în festival”, ne-a spus prof. Nicolae Popa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ