20 aprilie 2024
Actualitate„Primăvara Artelor”, la a XX-a ediție

Efervescență de pasiune, dăruire și talent la Colegiul Național de Artă „George Apostu”

„Primăvara Artelor”, la a XX-a ediție

Zilele acestea, în Bacău se desfășoară Concursul Național Primăvara artelor, organizat anul acesta de către Asociația pentru Artă și educație „George Apostu”, având ca partener Colegiul Național de Artă „George Apostu”, Ateneul Bacău, Primăria Municipiului Bacău, Teatrul Bacovia și Muzeul de Istorie „Iulian Antonescu”.

De-a lungul timpului, vocația, dăruirea și pasiunea pentru artă au adus un plus de strălucire elevilor și profesorilor de la liceele și colegiile de specialitate din toată țara.

În ton cu dorința de șlefuire a talentelor încă de la vârste fragede, Concursul Național „Primăvara Artelor” constituie de 19 ani o frumoasă inițiativă a cadrelor didactice de a oferi oportunitatea elevilor de la școlile vocaționale din țară de a-și demonstra valorificarea cunoștințelor asimilate și potențialul creator.



Aflată la moment jubiliar, cea de-a XX-a ediție a acestei manifestări artistice, se dorește o importantă rampă de lansare a celor talentați și aflați pe drumul unor cariere de excepție si, de asemenea, un fructuos schimb de experiență între participanți.

Ediția din acest an se desfășoară la Colegiul Național de Artă „George Apostu” din Bacău în perioada 22-28 Aprilie 2018 și oferă un cadru competițional atractiv în vederea stimulării dorinței de a studia și iubi arta și frumosul și de a armoniza șansele de acces ale elevilor la astfel de competiții de profil.
Acest concurs se adresează atât elevilor din liceele/colegiile de artă cât și celor care fac artă din pasiune, în afara școlii. Competiția estimează un impact educativ important ce cuprinde 3 secțiuni: Muzică, Arte Vizuale/Plastice și Coregrafie.

La Muzică se vor întrece elevi la următoarele discipline de specialitate: Pian, Vioară, Canto, Percuție, Muzică de Cameră, Suflători, Teorie-Solfegiu-Dicteu, Corzi Grave.

Artele Vizuale vor avea o întreagă pleiadă de manifestări precum: Pictură, Grafică, Sculptură, Arhitectură, Design Grafic, de produs și ambiental.

Secția Coregrafie va încânta ochii privitorilor cu: Dans Clasic, Dans Contemporan, Repertoriu Individual și Ansamblu.

Juriile concursului sunt formate din personalități ale lumii artistice, totodată cadre didactice universitare de la Universitățile de prestigiu din țară dar și profesori din Bacău.

Numărul estimativ de participanți, din toată țara, la această rotundă ediție este de 450, dând astfel o mai mare amploare acestui concurs, a cărui tradiție demonstrează încă o dată dorința de inițiativă, dăruire și profesionalism din partea profesorilor coordonatori și a elevilor și, de aceea, promovarea lui înseamnă și aprecierea valorilor artistice și dincolo de hotarele țării.

Programul concursului :

Duminică: 22 aprilie: secțiunile hobby canto și muzică instrumentală

Miercuri: 25 aprilie secțiunile vioară și corzi grave, Teorie solfegiu dicteu

Joi: vernisajul expoziției celor mai bune lucrări de artă plastică și arhitectură participante în concurs. Acesta va avea loc la Muzeul de Istorie „Iulian Antonescu”, la ora 12

Vineri: 27 aprilie secțiunile pian, canto clasic, canto muzică ușoară

Sâmbătă: 28 aprilie: Coregrafia se desfășoară la Teatrul Bacovia. Percuția și suflătorii concurează pe scena Ateneului din Bacău iar muzica ușoară și muzica populară la Palatul Copiilor din Bacău.

La Ateneu, Muzeul de Istorie „Iulian Antonescu” și la Teatrul Bacovia, în timpul concursului, intrarea publicului este liberă.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri