1 martie 2024
EvenimentPrimarul Viziteu spune că a fost crescut debitul Rezervei de Apă

Primarul Viziteu spune că a fost crescut debitul Rezervei de Apă

Primarul Bacăului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a emis astăzi o declarație în contextul avariei recente a conductei de apă care a afectat orașul Bacău. Acesta spune că după anunțul Companiei Regionale de Apă cu privire la o nouă avarie, echipele primăriei au intervenit pentru a efectua manevrele necesare activării modulului de aducțiune a Rezervei de Apă.

În declarația sa, primarul Viziteu a spus că Rezerva de Apă funcționează în mod continuu de peste un an la un debit minim de 100 metri cubi pe oră. Cu toate acestea, în urma ultimelor intervenții, instalațiile Rezervei de Apă au fost ajustate pentru a pompa deja de 7 ori mai multă apă la un debit de peste 750 metri cubi pe oră către rezervoarele din Barați.
Primarul a anunțat, de asemenea, intenția de a crește acest debit până la 1100 metri cubi pe oră, maximul proiectat, doar atunci când CRAB confirmă că poate produce suficientă apă potabilă din sursele Gherăiești și Mărgineni 2, inclusiv prin intermediul noii Stații de demanganizare receptată.

Pentru a face față crizei apei și pentru a coordona eforturile de remediere a avariei, primarul Viziteu a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență la ora 11:00. În cadrul acestei întâlniri, se vor discuta detalii despre starea actuală a aprovizionării cu apă, stocurile de apă ale CRAB și capacitatea acestora de a asigura apa potabilă la debitul necesar din surse alternative.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri