In paginile cotidianului Desteptarea de ieri va relatam ca in comuna Magura s-a sfintit un Monument al Eroilor din Primul Razboi Mondial, distrus in urma unui accident rutier din 2013.

Autoritatile locale au decis sa il refaca, doar ca, in ziua inaugurarii, cetatenii au observat un lucru: pe una dintre plachetele comemorative apare numele primarului in functie, care isi aroga meritele ridicarii monumentului.

Tot aici se afla inscriptionat numele arhitectului. Acesta a aflat de la presa de faptul ca numele sau apare pe monument.

PUBLICITATE

“Eu am reprodus placile intocmai, este o obligatie legala. Chiar ma irita sa aflu ca apare numele meu acolo. Nu se face asa ceva, iar eu nu mi-am dat acordul”, a declarat Viorel Boiciuc, arhitectul care s-a ocupat de proiectare.

placheta magura

Suparat ca situatia a ajuns in presa, primarul a sustinut cu tarie ca “eu l-am facut si eu am contribuit la acest proiect. Cetatenii sunt invidiosi! I-am scris acolo si pe consilierii locali! Scrieti ce vreti, nu ma intereseaza”, a declarat Constantin Traistaru.

Viceprimarul comunei, Iordache Costras, il contrazice. “La data receptiei lucrarii, nu erau modificate inscrisurile. Erau cele originale, cum spune legea. Nu m-am asteptat la acest gest care nu face bine nici imaginii comunei, nici noua, tuturor. Vom discuta cu primarul sa vedem cât a fost de legal ce a facut”, a declarat viceprimarul.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

16 COMENTARII

 1. Pai daca uita ANI sau DNA cum il cheama pe primar, acum il gaseste pe monument. Imi pare rau ca isi asociaza imaginea de betivan cu cea a eroilor. Asta este un fel de Sehelariu mai mic. Este singura lui constructie inaugurata in cele 3 mandate. RUSINE

 2. Povestea distrugerii monumentului este interesanta. Cine era persoana aflata la volan, de ce nu a fost folosita asigurarea pentru refacerea monumentului, cati bani a costat?

 3. Nu el e devina ci prostimea care l-a votat. Bine ca au acum monument si aiba betivii ce darama!
  Din punctul meu de vedere, acest om nu are ce cauta in primarie, la fel si contabila aia care cand te duci sa dai bani la primarie te tine o ora pe holuri.
  Il asteptam cu drag in campania din 2016 sa vedem ce analfabetisme mai debiteaza, asta in cazul in care ANI nu isi face treaba…

 4. Eu sunt multumit, a asfaltat drumul principal in totalitate, era dezastru inainte, am toate conditiile, poate sa scrie ce vrea pe monument, e refavut de la zero de ei si macar nu scrie cu litere de-o schioapa cum a pus benea prin tot judetul la toate lucrarile facute, sunt vreo 2 si in magura, astia care ai comentat mai sus probabil fac cruci si matanii cand ajung in dreptul panoului rosu :))))

 5. Acum 3 ani aveam cel mai prost drum principal din tara, 4 km ii faceam in 2 ore iar acum mergem decent, pe un drum complet nou, poate nu e mult dar pe monument nu vad numele primarului cum vad pe banerul mare pus de benea langa drumul judetean acolo unde se inchina zi de zi astia care au comentat mai sus!

 6. Serios, după câți ani a fost asfaltat drumul din Măgura, câte ierni n-a fost dată nicio lopată de zăpadă? E asfaltat,dar plin de guri de canal supraînălțate pe care le ocolești mai ceva decât la o cursă cu obstacole! Rustrans a râs de măgureni cu drumul ăsta! Și restul drumurilor comunale “asfaltate” cu dărâmăturile din fosta Dacia Service? Primarul și consilierii care se fac că fac! Rușine!

 7. Stimate magurean, poate ne spui si cu ce costuri a fost facut amaratul de drum. Pe cati ani s-a indatorat comuna? Cand prin satele uitate de lume ale judetului, se asfalteaza ulite, cu bani din proiecte europene, in Magura se sta cu mana intinsa. Cine naiba sa se ocupe de accesarea fondurilor europene? E plina primaria de indivizi fara un scop precis.

 8. Cand crapa baronul asta musai trebuie imbalsamat ca Lenin. Ce oameni primitivi sa treaca numele lor. pe un monument al eroilor neamului. Ei baronii au monumentul lor al prostiei si hotiei.

 9. Ar fi fost foarte buna asfaltarea drumului de pe vale pana la capatul liniei de transport public.
  Saracii soferi numai ei stiu cat e de greu sa circuli de la primarie pana la statie.

 10. Nici nu va putet-ti inchipui cati bani au costat drumul si monumentul!
  Din surse sigure va pot spune ca drumul a costat in jur de 3 500 000 RON,adica 35,000,000,000 lei vechi si monumentul in jur de 120 000 RON adica 1,200,000,000 lei vechi,toti banii din bugetul propriu adica din taxele si impozitele platite la primarie de fiecare cetatean al comunei.
  Nu a reusit in cei 3 ani jumate da aduca un leu din alte surse,ma refer la fonduri nerambursabile sau macar fonduri de la guvern,consiliul judetean sau altele!

 11. un locuitor al comunei magura va roaga frumos sa VOTATI Traistaru in viitorul mandat pentru ca are de terminat interioarele la casa sau( CATEGRALA ) pe care a construit o sub ochii tuturor din comisionul de la soseaua comunei, Nu stim de ce nu intreaba nimeni de unde a avut banii din salariu de bugetar de ce tace ANI

 12. foarte bine spus ca sa atragi niste fonduri si sa faci ceva pt comuna si prin ceea ce faci sa lasi oamenii sa vada ca ai facut ceva trebuie niste alegeri corecte nu asa el cheltuie bani sa faca campania murdara cu gaini si bautura si pe urma fura sa scoata cheltuielile.
  de aceea nu exista un camin cultural decat darimaturi nu exista drumurile facute in sate apa canalizare si gaze in satele comunei si BINE spune Angela face lucrarI din care sa rezulte COMISION ce treaba are el cu fondurile
  ma intreb pentru o gaina si un vin la drumul mare tot pe el il votati sau ne trezim la realitate si vedem noi locuitorii acestei comune atit de aproape de oras cum sa arate in viitor comuna
  de noi depinde
  nu cunosc deprinderile lui despre bautura si altele dar din ce spun foarte multi e catastrofa

  de ce ne trebuie la conducere un asa specimen care nu e niciodata treaz decat mut de bautura

 13. daca domnul de mai sus spune din surse sigure suma de ce nu ia cineva initiativa sa faca o expertiza tehnica in constructii si sa vada adevarata valoare a acestui MONUMENT de parca ar fi din AUR ODATA SI ODATA TOT TREBUIE SA SE VADA CAT ESTE DE CORECT ACEST PRIMAR

 14. de ca sa faca expertiza numai pe monument de ce nu face DNA oexpertiza si pe 4 KM de sosea co 3 500 000 lei adica aproximativ 800 000 de mii de euro adica 200 000 de euro pe km
  concluzia JAF LA DRUMUL MARE dar nu vede nimeni pentru ca asa cum spune primarul cind e mut de bautura EL FACE LEGEA IN PRIMARIE

LĂSAȚI UN MESAJ