Autoritatile locale ne promit ca in aceasta saptamâna va incepe procedura de licitatie pentru restul lucrarii, aproximativ 40 la suta, cu speranta ca banii europeni nu se vor pierde si asfaltarea se va face pâna la sfârsitul anului.

„Proiectantul a stabilit ce mai este de remediat, a refacut proiectul si caietul de sarcini. Acesta a fost avizat de ADR-NE si in aceasta saptamâna va fi publicat pe SEAP (n.r. Sistemul electronic de achizitii publice).

Daca licitatia nu va fi contestata, exista sanse sa se faca asfaltarea pâna la finalul anului”, a explicat primarul Romeo Stavarache pentru ziarul Desteptarea. In schimb, acesta a recunoscut ca este posibil ca o parte din lucrarile intârziate sa fie platite din bugetul local, cum sunt cele ce se vor face la retelele de utilitati.

PUBLICITATE

Contractul de modernizare a acestei artere care serveste ca o varianta ocolitoare a orasului a fost semnat in decembrie 2013 si este in valoare de 15,5 milioane de lei. Intelegerea cu firma IMAROM SA, care a câstigat executia lucrarilor a picat in primavara acestui an, dupa ce aceasta nu a respectat prevederile din caietul de sarcini.

Municipalitatea trebuia sa lanseze procedura de licitatie publica in jurul datei de 15 mai, dar acest lucru nu s-a intâmplat, spre disperarea celor care locuiesc in zona respectiva si a soferilor. Municipalitatea trebuie sa chetuiasca in totalitate fondurile europene pâna la finele anului, in caz contrar finantarea fiind pierduta.

Potrivit caietului de sarcini, lucrarile constau in asfaltarea a 3,5 km de carosabil, reabilitarea retelelor de apa pe o lungime de 2 km, montarea de pavele pe trotuare, amenajarea a 300 de locuri de parcare. Restul lucrarilor care au ramas de facut, respectiv asfaltare, amenajarea spatiilor verzi si a unor locuri de parcare, s-ar putea executa in trei luni, estimeaza executivul primariei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Oare firma IMAROM SA a fost data in judecata pt a se recupera prejudiciul produs miilor de bacauani care isi rup masinile si nervii pe Milcov ?

    Cata nesimtire pe autoritatile locale !! Acum vor asfalta pe ploaie si zapada ca sa aibe ce repara (cu spaga evident!) la anu’

  2. Toata vara cat a fost cald si frumos nu au putut asfalta si termina lucrarile pt ca si au facut vacantele prin strainatate cu bani de pe spagi , si au gasit acum un ceasul al 12 lea sa faca cand e umezeala , temperatura scazuta . Alt primar pt Bacau nu se gaseste ? ? ?

  3. Sa fiti voi al naibii de incompetenti si de puturosi, ca mi- am rupt masina in doua din cauza acestei strazi! De ce nu va spanzurati voi cei din primarie, daca nu va dati demisia recunoscand ca nu sunteti capabili sa gestionati treburile orasului? huooo!

  4. Ce vina are constructorul ca nu a mai fc fata presiunilor din primaria bacau, macar pe milcov se circula pe un sens dar pe Stefan cel Mare e jale, atat pt locatari cat si pentru soferi, strada e lucrata de firma cumnatului lui stava, oare daca vor asfalta pe umezeala cat va tine lucrarea

LĂSAȚI UN MESAJ