23 februarie 2024
EvenimentPrimaria Bacau a rezolvat “mentenanta” toaletelor publice

Primaria Bacau a rezolvat “mentenanta” toaletelor publice

Consiliul Local Bacau a aprobat, la inceputul anului 2014, construirea, in oras, a trei toalete publice, moderne, dotate corespunzator, dupa normele actuale de igiena si functionabilite. S-au ales trei amplasamente, cu un grad de accesibilitate mai mare, acolo unde zilnic sunt aglomerari de public, este vorba de Parcul “Cancicov”, Parcul Trandafirilor si Parcul Nord.

Nu mai este nevoie sa argumentam necesitatea lor, cum la fel s-ar impune construirea unor asemenea toalete si in alte zone ale orasului, cum ar fi Pietele Centrala, Sud sau Aviatori. Maretele toalete au fost finalizate prin primavara anului 2014, insa nu au fost date in folosinta (“inaugurate”, cum spune un cititor al ziarului) nici pâna acum. La numeroasele semnale ale bacauanilor, a reclamatiilor (lipsa unei asemenea toalete se resimte in Parcul Nord, unde nu se afla nici macar una ecologica), raspunsul Primariei a fost invariabil acelasi: licitatiile pentru concesionarea acestui serviciu sunt in curs de desfasurare.

Au fost organizate, cu respectarea procedurilor legale, cinci astfel de licitatii, la ultimele doua, nu s-a prezentat nimeni, acest serviciu nefiind atragator pentru agentii economici, astfel ca s-a tergiversat punerea lor in functiune, se afirma intr-un raspuns al Primariei Bacau. Dupa un an, aflam si o veste buna.“Zilele acestea, Primaria a decis schimbarea modului de abordare a exploatarii acestor toalete. Astfel, institutia va contracta Serviciul de intretinere si exploatare catre o firma (prin procedura de achizitie publica), intrarea persoanelor va fi gratuita, urmând ca Primaria sa achite contravaloarea prestatiei. Prin aceasta procedura, speram ca in cel mai scurt timp, toaletele sa fie deschise pentru public”, ne-a comunicat Ionut Tomescu, purtator de cuvânt al Primariei Bacau.

Agentul economic va prelua sub forma de inventar toaleta, cu toate dotarile, se va ocupa de exploatare si intretinere, cu personal propriu, asigurând si materialele de igiena. Ramâne de vazut daca, in aceste noi conditii, se va gasi o firma (sau mai multe) care sa raspunda ofertei administratiei locale.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri