Rotary Club Bacau a organizat, duminica, 30 iunie, traditionala schimbare anuala a presedintelui organizatiei. De aceasta data, predarea stafetei, a indatoririlor si a insemnelor functiei de presedinte s-au facut intre Romulus Dogaru (foto dreapta), cel care a detinut presedintia in ultimul an, si Cristinel Popa (foto stânga), om de afaceri care conduce societatea Agriconstruct SRL, din grupul de firme Agricola International, si care va detine si prerogativele sefiei Rotary Club Bacau.

Clubul rotarienilor bacauani a fost infiintat in 2002 si reuneste câteva zeci de membri, oameni care si-au unit eforturile in derularea de actiuni si proiecte in plan social. Printre acestea se numara ajutorarea Casei „Sfânta Maria” de la Barati, unde sunt ocrotiti copii si adolescenti din categorii defavorizate. De asemenea, s-au derulat proiecte in sprijinul Centrului de asistati neuromotor Ungureni, Scolii Galbeni si multor alte institutii publice.

O actiune care a fost dusa la indeplinire chiar zilele acestea este donarea unui microbuz Mercedes, de 8+1 locuri, in valoare de 21.500 euro, Asociatiei „Casa Mea” din Prejmer-Brasov. Actiunea s-a derulat cu sprijinul rotarienilor americani, dovada a colaborarii internationale intre membrii organizatiei.

Un alt proiect important, de lunga traditie, este tabara anuala de pictura de la Tescani, gazduita de Centrul de Cultura din localitate. La tabara de anul acesta, din perioada 23-30 iunie, au participat 19 copii, membri ai unor cercuri de pictura, care sub indrumarea profesoarei Livia Cretu au realizat mai multe lucrari. Prin intermediul aceleiasi coborari internationale a rotarienilor, lucrarile urmeaza sa fie expuse spre vânzare in Malta. Din banii obtinuti se vor finanta si alte actiuni, dar si editia de anul viitor a taberei.

Noul presedinte Rotary Club Bacau, Cristinel Popa, a declarat ca tintele sale principale sunt continuarea proiectelor de traditie ale organizatiei, dar si ca este „inarmat” cu o multime de idei pentru alte activitati, la realizarea carora mizeaza atât pe sprijinul colegilor din tara, dar si din strainatate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ