lt.col. Gabriel Turculet (stanga), lt.col. Marius Marian (dreapta)

– comanda unitatii a fost preluata de locotenent colonel Gabriel Turculet – acesta a preluat atributiile de la lt.col. Marius Marian, loctiitorul comandantului colonelul Florin Crețu, trecut in rezerva Armatei Române, in luna martie 2016 – la eveniment a participat si col. Dragos Iacob, cmdt. Brigazii 15 Mecanizata „Podu Inalt” Iasi

Evenimentul s-a desfasurat intr-un cadru restrâns, in fata Batalionului 631 Tancuri si a invitatilor din Garnizoana Bacau. Lt.col. Marius Marian, loctiitorul comandantului, i-a predat drapelul de lupta col. Dragos Iacob, cmdt. Brigazii 15 Mecanizata „Podu Inalt” Iasi, iar acesta i-a inmânat stindardul lt.col. Gabriel Turculet. Ceremonialul militar s-a desfasurat ca la carte, iar fiecare comandant a tinut un discurs de multumire.

“Chiar daca nu am lucrat direct in aceasta unitate, am crescut cu multi dintre dumneavoastra ofiteri, maistri militari si subofiteri, gradati si soldati profesionisti, prin poligoane, la trageri si la exercitii. Doresc sa continuam pe acelasi drum, sa performam impreuna. Nu este o misiune usoara, nici pentru voi, nici pentru mine. Puterea tancului sta in coeziune a echipajului, a oamenilor care il formeaza. Ei dau suflet uriasului mastodont”, declara lt. Col. Gabriel Turculet, cmdt. Batalionului 631 Tancuri „Oituz”

PUBLICITATE

Comandantul esalonului superior crede cu tarie ca vor face fata impreuna viitoarelor provocari. El vede schimbarea comenzii ca pe o continuitate in marea familie a tanchistilor.

”De fapt nu e o predate-primire a comenzii. Elementul de continuitate pe care lt.col. Marian l-a asigurat in aceasta perioada va continua si asta este o chestiune foarte buna in economia sarcinilor pe care le avem de rezolvat anul acesta. Lt.col. Gabriel Turculet este unul dintre cei mai buni ofiteri pe care ii are arma Tancuri si Armata româna. Absolvent in primii doi de scoala militara, absolvent de liceu militar, are patru misiuni in strainatate, a fost primul in Universitatea Nationala de Aparare, un militar cu foarte multa experienta de Stat Major si de comanda la nivel subunitate. Sunt foarte putini ofiteri in armata care au CV-ul acesta, cel putin pâna la acest moment. Toate recoman darile pe care le-am primit de la cei care au lucrat cu el, ma fac sa cred cred ca veti lucra foarte bine”, declara col. Dragos Iacob, cmdt. Brigazii 15 Mecanizata „Podu Inalt” Iasi

Pe tanchisti ii asteapta in toamna noi provocari. Vor merge in poligonul de la Smârdan pentru antrenamente, vor parcipa la o serie de activitati specifice, iar in iarna vor sarbatori ziua marii unitati – Brigada 15 Mecanizata „Podu Inalt” Iasi. Festivitatea de predare-primire a comanzii s-a incheiat cu salutul garzii de onoare. (Ramona Ionescu)

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ