Elena Nadita, Sorin Sova si Daniela Pavel, liderii sindicali ai postasilor bacauani / foto: Ovidiu Pauliuc

* ei acuza salariile mici, lipsa concediilor de odihna si dotarile precare din oficile postale

Lucratorii din cadrul Directiei Judetene de Posta Bacau pornesc din nou avalansa protestelor, din cauza nemultumirilor legate de salarii, de programul incarcat si, in general, de situatia financiara proasta a Companiei Nationale Posta Româna.

„Posta este pe punctul de a claca, in ciuda declaratiilor conducerii ca situatia este in curs de redresare. Planul de redresare propus in 2013 nu a dat rezultate. Dovada sunt pierderile constante, blocarea angajarilor, ceea ce inseamna imputinarea lucratorilor scolari si degradarea calitatii serviciilor, lipsa investitiilor sau salariile mici.

Toate acestea se intâmpla din cauza ca la conducerea Postei sunt niste tehnocrati care nu se pricep decât la impins apa la vale, nicidecum la activitatea postala in sine”, a spus Sorin Sova, liderul sindical al postasilor bacauani. Situatia financiara precara are consecinte directe asupra beneficiarilor serviciilor postale. De exemplu, factorii postali din judet s-au imputinat cu 390 in ultimii cinci ani.

Rezultatul este ca, acum, mai putini factori trebuie sa indeplineasca mai multe sarcini si se ajunge la situatii extreme. Un asemenea caz este in comuna Scorteni, unde un factor s-a pensionat, iar celalalt a intrat in concediu medical. Pentru ca lumea sa isi primeasca in continuare corespondenta, pensiile sau alte indemnizatii, angajati ai Postei care nu au in sarcina asemenea atributii duc banii beneficiarilor, cu masinile personale, in conditii nesigure si cu asumarea tuturor riscurilor. In plus, exista in judet 83 de salariati ai postei, in zonele limitrofe si cele mai sarace ale judetului, care nu isi pot face concediile de odihna pentru ca nu are cine sa le tina locul, iar angajarile sunt blocate inca din anul 2013, inclusiv cele temporare.

In acest caz, sindicatul postasilor a sesizat si Inspectoratul Teritorial de Munca, intrucât neacordarea concediilor constituie incalcarea Codului Muncii. De asemenea, postasii se confrunta cu lipsa dotarilor IT, a rechizitelor si logisticii, in general, precum si cu salariile mici. Sindicalistii din cadrul Postei au stabilit un calendar al protestelor pentru perioada urmatoare. Astfel, intre 1-8 aprilie va fi pichetata Prefectura, in perioada 11-20 aprilie va fi pichetat sediul Companiei Nationale, pe 7 mai este programat un miting national, iar pe 14 mai va fi un miting in fata Prefecturii. Programul protestelor se va modifica in functie de rezolvarea revendicarilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Serviciile prestate de postasi nu mai sunt sigure, felicitarile de martisor din Bucuresti nu au mai ajuns la Onesti anul acesta. Nu stiu cui trebuie sa multumim pentru asta, si nu e singurul exemplu. La sfarsitul anului trecut doua plicuri nu au mai ajuns la destinatie. Cu asemenea servicii o sa renuntam la serviciile lor si o sa folosim alte mijloace alternative.

  2. Crezi ca vor sa nu ajunga la timp?? Nu sunt destui factori in posta din cauza salariilor !
    *Toate acestea se intâmpla din cauza ca la conducerea Postei sunt niste tehnocrati care nu se pricep decât la impins apa la vale, nicidecum la activitatea postala in sine*

  3. Nu sunt multe ,si mai peste tot in sediile postei…si la bucuresti ca la fel ne incadram.lipsa angajati..nu poti sa iti iei concediul cand vrei…materiale lipsa si multe altele..nu stiu pana cand au de gand sa traga in halul aata pe noi…cu bani in buzunarel plimbari pe colo.colo si nu numai cei din staf-ul mare,ci si cei din sindicat!

LĂSAȚI UN MESAJ