Ieri, la sediul cladirii SIF Moldova a avut loc ultima etapa din procedura de atribuire a contractului de inchiriere a noului sediu pentru Politia Locala Bacau, inceputa in luna februarie. La sedinta au participat reprezentantii politiei – cinci membri in comisie, cei doi ofertanti si reprezentantul ziarului Desteptarea.

Politia Locala a fost evacuata de Consiliul Judetean (CJ) din sediul de pe strada 9 Mai, aflat in folosinta politiei intre anii 2004 si 2014. La incheierea contractului, CJ a refuzat prelungirea lui si a cerut politistilor sa se mute, pentru ca are nevoie de spatiu.

Acum, politistii (150 de angajati in total) isi desfasoara activitatea dispersat, prin locatiile pe care le au, un apartament pe Garofitei si sediul de pe Bd. Unirii. Ultima etapa a procedurii a fost licitatia cu strigare publica la care au participat doi ofertanti, SC Casa SA si Conbac SA, care s-au calificat si cu ofertele tehnice.

PUBLICITATE

„Initial s-au calificat patru ofertanti. Doar doua oferte tehnice s-au incadrat in parametrii indicati in caietul de sarcini. S-au facut peste 200 de file de inscrisuri pe parcursul procedurii”, a declarat Adrian Vatamaniuc, directorul Terminalului Bacau al Bursei de Marfuri, institutia care s-a ocupat de intreaga procedura. Licitatia a avut pret de pornire de 7,40 euro/mp, oferit de Conbac SA. Pasul de licitatie a fost de 10 centi, in jos, pentru a obtine cel mai bun pret.

In urma procedurii, s-a ajuns la pretul de 6,45 euro/mp, oferit de Conbac SA si sub care contraofertantul nu a dorit sa coboare. Odata declarata câstigatoare, societatea are la dispozitie, dupa ce se face un proiect, 60 de zile pentru a face modificarile necesare in cladire, dupa cum a cerut beneficiarul. Noul sediu al Politiei Locale este situat pe strada I.L. Caragiale 2 si are o suprafata de 916 metri patrati. Garantia depusa de ofertanti a fost de 22.000 lei si se poate pierde in cazul in care câstigatorul nu semneaza contractul in conditiile impuse de documentatie sau daca nu se executa obligatiile asumate în cadrul licitatiei.

Plata chiriei se va face din momentul darii in folosinta, iar pretul nu poate fi modificat pe intreaga perioada a contractului, adica zece ani.

Comisionul datorat bursei este de 0,5 la suta din valoarea de adjudecare a contractului. Valoarea totala a contractului este de 696 mii euro.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. mai bine o mutau in mijlocul lacului si asteptam sa vina apa. niste burtosi care stau la panda in capatul podului sa prinda vreun tirist neinspirat la alegerea traseului . in rest, zero activitate

  2. ma, astia nu-s fostii gardieni publici, aia care prin anii 90, depuneau juramantul repetand “Eu, Danut Maftei”, in loc sa-si spuna fiecare numele?!

LĂSAȚI UN MESAJ