Biciclist implicat într-un eveniment rutier

La data de 15 mai a.c., în jurul orei 10.30, polițiștii au desfășurat activități de cercetare cu privire la un accident rutier cu victimă, produs în comuna Bârsăneşti.
Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că un bărbat de 47 de ani, din localitate, care conducea o bicicletă pe drumul comunal s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil.
În urma evenimentului rutier, biciclistul a fost transportat la Spitalul Oneşti, unde a primit îngrijiri medicale.
Biciclistul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,94 mg l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cercetat de poliţişti pentru conducere sub influenţa alcoolului

La data de 15 mai a.c., în jurul orei 18.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat în flagrant un bărbat de 42 de ani, din judeţul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Poliţiştii îl cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

Accident rutier pe direcţia Vaslui-Bacău

La data de 15 mai a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier în urma căruia două persoane au necesitat îngrijiri medicale.
Din primele cercetări a rezultat că un tânăr de 24 de ani, din comuna Găiceana, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Vaslui-Bacău, pe fondul nepăstrării distanţei faţă de autovehiculul din faţa sa, a intrat în coliziune cu acesta, condus de o tânără de 35 de ani, din Bacău.
În urma producerii evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto şi a unei pasagere din autoturism.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri şi le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.