Cercetări finalizate de polițiști pentru infracțiuni silvice

Ofițerii specializați pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice din cadrul I.P.J. Bacău, Serviciul Ordine Publică au finalizat cercetările într-un dosar penal ce a vizat infracțiuni la regimul silvic.

Astfel, organele de cercetare ale poliției judiciare au propus unității de parchet emiterea rechizitoriului și trimiterea în judecată a unui număr de 4 persoane, din care 2 cu calitate de personal silvic, unul, fost angajat al unui ocol silvic de stat și unul fără calitate oficială.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în luna mai 2020 ar fi tăiat fără drept și încercat să vândă cantitatea de 22 m.c lemn rotund, gorun, cu o valoare de peste 15.000 de lei, fiind prinși în flagrant delict, la momentul efectuării tranzacției. Ulterior, în cadrul atribuțiilor de serviciu, aceștia ar fi încercat să-și acopere implicarea în comiterea acestor fapte prin întocmirea, în fals, a unor documente justificative.

Cei patru bănuiți au fost cercetați pentru comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, fals intelectual, folosirea dispozitivelor speciale de marcat fără drept sau cu nerespectarea reglementărilor specifice în vigoare și fals material în înscrisuri oficiale.

Facem precizarea că, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație șă înfrângă principiul de nevinovăție.

 Dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat

 La data 10 septembrie a.c, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier au depistat în flagrant delict, un bărbat de 46 de ani, din Moinești, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 2 G, în afara localității Măgirești.

Din verificările polițiștilor a rezultat că autovehiculul înmatriculat de statul belgian era radiat din circulație.

  Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat. Totodată, s-a luat măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare în vederea continuării cercetărilor.

Reținut de polițiști pentru lovire sau alte violențe

   Un bărbat de 68 de ani, din comuna Sascut, a fost reținut de polițiști, fiind bănuit de lovire sau alte violențe.

   Din investigațiile polițiștilor a rezultat că, la data de 09 septembrie a.c., în timp ce se afla pe drumul public din comuna Sascut, bărbatul de 68 de ani, ar fi exercitat acte de violență asupra unui bătrân de 86 de ani, provocându-i leziuni.              

  Față de acesta s-a dispus măsura reținerii penrtu o perioadă de 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

 Mandat de arestare preventivă pus în aplicare de polițiști

   Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă emis pe numele unui bărbat din Vultureni. Acesta a fost introdus în arestul I.P.J.Bacău.

   La data de 10 septembrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au depistat un bărbat de 61 de ani, posesor al unui mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Podu Turcului, fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt din locuințe.

  Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Material lemnos recuperat de polițiști în urma unor percheziții domiciliare

 Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară la locuințele a doi bărbați din comuna Orbeni.

  Ca urmare a perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat la locuințele celor doi, cantitatea de 7 m.c. material lemnos, speciile fag și stejar, în valoare de 4.100 de lei.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și lăsat în custodie organelor silvice.

              Cercetările continuă pentru comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și sustragere de material lemnos.

Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului

 La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 23.30, o patrulă de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău a depistat un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Comănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Moinești, din localitate.

  Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

  S-a luat măsura reţinerii permisului de conducere și s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.PUBLICITATE