Urmărit internaţional, reţinut de poliţişti

Poliţiştii băcăuani au reţinut un bărbat de 37 de ani, din localitate, dat în urmărire internaţională.

Ieri, 03 mai a.c., poliţiştii de investigaţii criminale şi cei pentru acţiuni speciale au preluat din Aeroportul „George Enescu” din Bacău şi au reţinut un bărbat, de 37 de ani, care era dat în urmărire internaţională.
Măsura urmăririi internaţionale a fost instituită la solicitarea autorităţilor spaniole întrucât bărbatul se sustrăgea de la executarea unui mandat european de arestare, pentru comiterea mai multor infracţiuni contra patrimoniului.
Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bacău iar în continuare se efectuează demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile spaniole.

Dosar penal întocmit de poliţişti pentru conducere sub influenţa alcoolului

La data de 03 mai a.c, poliţiştii din Moineşti au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 61 de ani, din judeţul Constanţa, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Solonţ, aflându-se sub influenţa alcoolului.
Conducătorul auto în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

I-a încredințat autoturismul pentru a-l conduce, știind că nu are acest drept

Polițiștii din Sănduleni cercetează doi tineri pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.
Pe drumul comunal din Sănduleni, a fost depistat în trafic un localnic de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturimul i-ar fi fost încredințat spre a-l conduce de un tânăr de 27 de ani, pasager în autoturism, care ar fi avut cunoștință despre faptul că prietenul său nu avea dreptul de a conduce vehicule.
Tânărul de la volan a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o îmbibaţie alcoolică de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv încredințarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.PUBLICITATE