Acţiune a poliţiştilor de la economic în judeţul Bacău

În zilele de 29-30 aprilie a.c., polițiștii de la economic, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul structurilor teritoriale, cu atribuţii pe linie de ordine publică, împreună cu reprezentanţii D.S.V.S.A. Bacău, au fost prezenți pe raza judeţului Bacău, într-o acțiune organizată pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se pot comite cu ocazia comercializării produselor agroalimentare şi ale produselor alimentare de origine animală.
În cadrul activităților specifice desfășurate, pentru neregulile constatate la cei 40 de operatori economici verificaţi, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.700 de lei, din care 11 în baza O.U.G.28/1999, iar 2 în baza H. G. 984/2005.
Totodată, a fost confiscată şi suma de 2.683 lei.

În urma controlului efectuat la o societate comercială din municipiul Bacău, a fost identificată suma de 244 lei ce nu a putut fi justificată prin documente specifice, fapt pentru care operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 1500 lei, iar suma identificată ca nefiscalizată a fost confiscată.

Depistat la volanul unui autoturism, fără drept de a conduce

La data de 30 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare, au depistat un bărbat de 37 ani, din judeţul Iaşi, în timp ce acesta conducea un autoturism pe DN 11A, pe raza comunei Urecheşti.
Urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul în cauză are dreptul de a conduce suspendat şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetaţi pentru deţinere, fără drept, de unelte de pescuit comercial

La data de 30 aprilie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Gioseni au depistat în flagrant doi localnici de 40, respectiv 28 ani, în timp ce foloseau, în activităţi de braconaj piscicol, o unealtă de pescuit comercial, pe canalul de fugă de pe raza satului Gioseni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept de unelte de pescuit comercial.

Reţinut de poliţişti după un conflict în care acesta a pătruns fără drept într-o locuinţă, a lovit şi a ameninţat

Poliţiştii din Oneşti au reţinut pentru 24 de ore, un tânăr, de 22 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, violare de domiciliu şi ameninţare.
La data de 30 aprilie a.c., tânărul de 22 de ani, în jurul orei 16.00, pe fondul consumului de alcool, ar fi avut un conflict spontan cu un bărbat de 61 de ani, din comuna Căiuţi. Tânărul în cauză ar fi păstruns fără drept în locuinţa bărbatului de 61 ani, l-ar fi ameninţat pe acesta cu un obiect tăietor, după care l-ar fi lovit cu un lemn în zona capului.
În urma activităţilor specifice efectuate, poliţiştii l-au reţinut pe tânăr pentru 24 de ore.

Dosar penal – conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 1 mai a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii oraşului Comăneşti au oprit, pentru verificări, un autoturism condus pe strada Dumbravei din oraşul Comăneşti, de către un bărbat de 29 ani, din localitate.
Urmare a testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa acloolului sau a altor substanţe.

La aceeaşi dată, o echipă formată dintr-un poliţist din cadrul Poliţiei Oraşului Comăneşti şi un jandarm din cadrul Detaşamentului 4 Moineşti, aflându-se în serviciu de patrulare pe strada Pietricica din Comăneşti, au observat că un autoturism a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un gard.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 40 de ani, aflat la volanul autoturismului în cauză, nu necesită îngrijiri medicale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge şi stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa acloolului sau a altor substanţe.PUBLICITATE