Constantin Dorneanu arata cum ploua din tavan./foto.I Bisca

O familie intreaga sufera de pe urma unei firme care a executat in bataie de joc o lucrare simpla, de hidroizolatie. Este vorba de Constantin Dorneanu, un bacauan care locuieste pe strada Mihai Viteazu 1, la etajul 1 si care se roaga sa se opreasca ploaia sa poata aprinde si el becurile in casa.
Totul a pornit de la lucrarile executate prost de firma Niro Proiect SRL, care apartine, culmea!, vecinului sau de etaj.

In 2013, acesta a semnat un contract de executie a lucrarilor de hidroizolatie cu carton asfaltat cu Asociatia de Proprietari 96, care prevedea acoperirea terasei aferente apartamentului familiei Dorneanu, casei liftului si unei camere a propriului apartament, dar si reparatia unor stâlpi de pe bloc. Asociatia i-a incredintat lucrarea dupa ce a primit si analizat mai multe oferte, considerând ca fiind direct interesat, proprietarul firmei, vecinul lor, va face o treaba buna. Numai ca in vara acestui an, domnul Dorneanu a sesizat primele infiltratii in tavanul dormitorului sau.

In aceste zile ploioase, oamenii au stat cu ligheanele in dormitor si cu lumina stinsa, de frica unor incidente mai grave. “Uitati in ce hal stam! Nu se mai poate! Am facut plângeri si l-am rugat pe om, care este vecinul meu, sa repare terasa! Imi tot promite mereu ca va rezolva! Este vorba doar de o portiune mica, pe care a executat-o defectuos”, spune Constantin Dorneanu, disperat.
Omul a facut o plângere si la Politia Locala, in speranta unei solutii mai rapide la problema lui. Din pacate, reprezentantii institutiei l-au informat ca trebuie sa se adreseze instantei de judecata daca vrea dreptate.

PUBLICITATE

De la asociatie am aflat ca lucrarea, achitata integral – 10.667 lei, este in garantie pentru cinci ani de zile si orice reparatii se vor face pe cheltuiala constructorului, doar ca nimeni din bloc sau asociatie nu poate vorbi cu proprietarul firmei. Acesta nu poate fi contactat la telefon, dar nici la usa nu raspunde. Ironic, nici datoriile la asociatie nu si le achita decât sporadic. In plus, daca alta firma ar fi contractata pentru a remedia problemele, s-ar pierde garantia lucrarii. Asadar, urmatorul pas este ca sa fie sesizata Protectia Consumatorilor. Asociatia va actiona in judecata firma raspunzatoare de executia lucrarilor, incercând astfel sa forteze o solutie cât mai rapida pentru acest locatar.

Am incercat sa aflam si noi un punct de vedere din partea societatii, insa la numerele de telefon afisate nu raspunde nimeni.

Firma care a executat lucrarea a fost infiintata in 2012, cu profilul de activitate lucrari constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, având doar doi salariati. Singurul an in care a inregistrat profit a fost cel in care a executat si lucrarea de pe Mihai Viteazu. In 2014, aceasta apare deja cu datorii. Datele provin de pe site-urile de profil unde este inregistrata societatea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ