Stadionul Municipal din Bacău a fost introdus în lista de priorități ale Companiei Naționale de Investiții, obiectivul urmând a primi sprijin guvernamental, „dacă va găsi înțelegere și la o administrație competentă, care să pună accent pe prioritățile băcăuanilor”. Anunțul a fost făcut de consilierul județean PNL, Petrică Mihăilă, vineri, 3 iulie, în cadrul unei conferințe de presă organizată în fața intrării de la stadion.

Ne-am întâlnit azi, din nou, în fața stadionului, așa cum am făcut-o și rândul trecut, pentru că am vești foarte bune pentru cei care au răspuns inițiativei mele de anul trecut, din 15 martie, aceea de a strânge semnături pentru salvarea acestui obiectiv. După cum știți, la ultima ședință din 2018, actuala administrație a prezentat un succint raport din care rezulta clar intenția de a demola acest stadion, după un «așa-zis» studiu făcut de o firmă care avea sediul într-o garsonieră din Iași”, și-a început alocuțiunea consilierul județean Petrică Mihăilă.

Acesta a mai spus că argumentul cel mai solid pe care l-au avut în lobby-ul făcut pe lângă Guvernul României au fost cele aproape 10.000 de semnături strânse de la băcăuanii care resping demolarea stadionului. „Altfel spus, cel mai important pas a fost făcut: prin atitudinea băcăuanilor, am descurajat actuala administrație să demoleze stadionul. Mai mult decât atât, avem garanția că Guvernul se va implica și acest stadion va fi reabilitat”, a mai arătat Petrică Mihăilă.

„Echipa care va conduce Primăria Bacău va fi una liberală”

În cadrul aceleiași întâlniri cu mass media, consilierul județean Petrică Mihăilă a anunțat ca fiind aproape sigură participarea sa, ca și candidat, la fotoliul de primar al municipiului Bacău.

Din septembrie, sunt convins că băcăuanii au înțeles bine ceea ce le trebuie, că trebuie să aleagă oameni implicați, care au demonstrat că vor, într-adevăr, să facă ceva pentru urbea noastră. Nu vă ascund faptul că sunt aproape convins că echipa care va conduce primăria Bacău va fi una liberală, primarul s-ar putea să fie chiar cel care vă vorbește. Sunt înscris în competiția internă a Partidului Național Liberal pentru desemnarea candidatului la primărie, competiție care se va încheia în urma unei noi cercetări sociologice, undeva în jurul datei de 15 iulie. N-am niciun dubiu că o voi câștiga. Apoi, voi avea toată determinarea necesară pentru a face din Bacău ceea ce de mult cetățenii acestui oraș așteaptă”, a mai spus Petrică Mihăilă.

Triplarea banilor pentru investiții

Fără a se referi neapărat la programul propriu de administrare, consilierul județean a dorit să le mulțumească celor care s-au implicat în salvarea de la dispariție a „unui obiectiv drag băcăuanilor”, amintind că, din poziția de primar al Bacăului, va acorda prioritate investițiilor, contrar actualei administrații „care consumă aproape 89 la sută din bugetul local pe cheltuieli de funcționare”.

Acesta l-a oferit ca exemplu de bună practică pe edilul din Oradea, Ilie Bolojan, care „la un euro din bugetul local, va aduce doi euro din bani europeni”, triplându-se bugetul unei comunități. „Dacă voi fi desemnat drept candidat pentru Primăria Bacău, cu siguranță acest proiect de reabilitare a Stadionului Municipal va fi unul de căpătâi. Va fi unul dintre proiectele prioritare. Sigur, vor fi și alte investiții: în infrastructură, în Sănătate ș.a., investiții pe care le voi prezenta detaliat ulterior”, promite Petrică Mihăilă, consilier județean din partea PNL.

Spre final, Mihăilă a reiterat inițiativa avută la ultima ședință a Consiliului Județean de luna trecută prin care atrăgea atenția asupra faptului că angajații Spitalului de Pneumoftiziologie din Bacău au fost ocoliți de compensațiile bănești pe care le-au primit alți angajați din Sănătate, aflați în prima linie în combaterea pandemiei de coronavirus.


PUBLICITATE