Pagubele înregistrate în urma evaluarilor efectuate în teren în 25 de comune dupa inundatiile din perioada 8-12 iunie s-au stabilit, dupa cum urmeaza: 5 case (în Motoseni, Dealu Morii, Izvorul Berheciului si Glavanesti), 26 de anexe si inundate 700 ha teren arabil. Au fost afectati 38 de km de drumuri judetene si 201 km de drumuri comunale, 26 de podete, 12 poduri, 4 strazi, în total, pierderile fiind estimate la valoarea de 5 milioane lei (peste 1 milion de euro). Toate pagubele au fost transmise într-un raport sinteza catre Ministerul Afacerilor Interne, în vederea analizei posibilitatilor de alocare a fondurilor necesare executarii lucrarilor de refacere.

Cât va costa revarsarea de la Mâgla?

In comuna Negri, satul Mâgla, judetul Bacau, s-a produs revarsarea pârâului Mora, afluent al râului Siret, fiind inundate 30 de gospodarii, obiective socio-economice si terenuri agricole. Din cauza revarsarii pârâului Mora, drumul judetean 207D este impracticabil pe o portiune de circa 200 m, pe raza satului Mâgla, accesul în zona fiind asigurat pe rute ocolitoare. Pentru evacuarea apelor deversate din pârâul Mora si acumulate în incinta îndiguita, s-a hotârât necesitatea executarii unei brese în digul de aparare de pe malul stâng al Siretului, pentru a putea asigura scurgerea apelor deversate ale pârâului Mora si evitarea inundarii locuintelor din apropiere. De asemenea, echipe ale E-ON lucreaza pentru remedierea defectiunilor privind alimentarea cu energie electrica în satul Bacioiu, comuna Corbasca si o echipa apartinând societatii Romsilva deruleaza lucrari de repunere în functiune provizorie a podetului de acces în comuna Corbasca între satele Fulgeris si Poglet. Lucrarile se vor finaliza în 3 zile, accesul în satul Fulgeris fiind asigurat pe ruta ocolitoare prin comuna Pâncesti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ