* vestea buna este ca bacauanii respinsi la proba practica nu vor mai fi nevoiti sa sustina din nou proba teoretica * actul normativ publicat in Monitorul Oficial va intra in vigoare incepând cu 5 octombrie 2015 * in prezent, candidatii respinsi la traseu trebuie sa dea din nou si sala

Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea si completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere prevede ca persoanele care sunt admise la proba teoretica a examinarii pentru obtinerea permisului vor putea sa sustina proba practica de mai multe ori, in cazul in care o pica.

Candidatii declarati “respins” la proba practica pot fi programati pentru sustinerea unei noi probe dupa o perioada de cel putin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare si prezentarea dovezii care atesta efectuarea a cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica intr-o scoala de conducatori auto autorizata. Conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bacau (SPCRPCIV) spune ca aceste modificari sunt binevenite.

PUBLICITATE

“Noi am venit cu aceasta propunere mai demult si iata ca urmeaza sa fie pusa in practica. Modificarile aduse sunt facute in sprijinul candidatilor, iar cei care pica la proba practica au posibilitatea sa se pregateasca suficient pâna la urmatoarea examinare. Noi am propus inclusiv introducerea testarii in poligon, pe considerentul ca exersând mai mult candidatul capata indemânare. Deocamdata aceasta propunere nu a fost admisa”, declara comisar sef Constantin Mihaescu, seful SPCRPCIV Bacau.

In prezent, candidatii respinsi la proba practica trebuie sa treaca din nou de proba teoretica. Conform noilor reglementari, candidatii admisi la proba teoretica vor avea la dispozitie un an de la data absolvirii cursului de pregatire teoretica si practica pentru a trece de proba practica, chiar si dupa mai multe incercari. Cei care nu reusesc sa obtina permisul in termen de un an de la data absolvirii cursurilor de pregatire teoretica si practica trebuie sa treaca printr-un nou curs de pregatire.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

 1. Mai baieti !
  Ia ganditi un pic….Statul castiga de 3 ori….
  Daca platesti inca o taxa ptr. examinare/sala e Ok….ca esti prostovan si nu te_ai pregatit!
  Altfel…iata care este mersul….
  1. Trebuie sa platesti la Scoala de Conducatori Auto inca 6 ore de pregatire…Statul ia impozit.
  cazi a 2-a oara , iar platesti!
  2. Din cele 6 ore de pregatire , 2 sunt ptr.examenul cu Militianul…/spaga indirecta prin INSTRUCTOR…Nu dai , mai dai odata orasul/Statul asigura prin SPAGA,venitul Militianului…(termen 1 an).Exemplu…Pe atunci , Maiorul Sosu de la Bacau , nu a dat permisul fratelui meu _1992_ decat a 13 _ a oara de examinare…DE CE? Fiul acestuia , o puslama , era elevul tatalui meu care preda geografia la Lic IrAV_Bacau/nu se prezenta la ore si nu avea cum sa se incheie situatia scolara , anul terminal/.Tata a zis…nu dau spaga , nu trec cu vederea , macar sa se prezinte la ore.Final fericit…Sosu plecat , fratele luat permisul cu BRIO , desteptul de feciorasu…Bacalaureat pe toamna 1992!

  3.Statul ia banii de la persoanele dornice a poseda permis de conducere prin plata taxei de ,,n,, ori…
  Concluzie? Jaf la drumul mare…Unde sunt camerele de supraveghere , promise prin lege a fi instalate in masinile Scolilor de Soferi???Gargara!!!

LĂSAȚI UN MESAJ