In ultima perioada, tot mai multi bacauani sunt diagosticati cu boala diareica acuta. “In judetul Bacau, numai intr-o saptamâna, s-au diagnosticat cu boala diareica acuta un numar total de 85 de cazuri. Mentionam ca numarul cel mai mare de cazuri se regaseste la grupa de vârsta 15-64 ani, cu 27 cazuri”, a precizat si Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la Directia de Sanatate Publica Bacau.

Acest grup de maladii prezinta o problema majora de sanatate publica, atât prin frecventa inalta, cât si prin manifestarile clinice grave. Morbiditatea prin boala diareica acuta inregistreaza cresteri sezoniere in lunile de vara, iunie-septembrie.

Afectiunea este una din cele mai comune boli infectioase din lume. Prevalenta a fost estimata de la 3 pâna la 5 miliarde cazuri pe an, la nivel mondial, din care de la 5 pâna la 10 milioane duc la deces.

PUBLICITATE

In mediul rural nivelul de morbiditate prin BDA este de circa 2 ori mai jos in comparatie cu mediul urban, ceea ce denota o adresabilitate mai scazuta a populatiei de la sate pentru asistenta medicala.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ