Incepând cu anul viitor, salariile bugetarilor vor include atât o suma fixa, dar si o parte variabila care va depinde de performantele profesionale individuale ale angajatilor. Noul sistem va fi reglementat prin noua lege a salarizarii din sectorul public pregatita pentru 2014.

Salarizarea va include in continuare o limita minima si una maxima, dar va fi acordata si o suma variabila.

Specialistii de la Ministerul Muncii explica ca având in vedere multitudinea de forme de salarizare specifice fiecarui sector bugetar – invatamânt, sanatate, aparare, justitie, politie, functie publica, sport, afaceri externe, se impune elaborarea unui proiect normativ prin care sa se reglementeze salarizarea categoriilor de personal intre o limita minima si o limita maxima, acordarea unei parti variabile in funcţie de performantele fiecarui salariat si incadrarea in cheltuielile de personal alocate fiecarui ordonator principal de credite.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ