Poliţiştii din judeţul Bacău au efectuat la data de 2 septembrie a.c., percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 33 000 de lei, săvârşind infracţiuni de înşelăciune prin metoda “accidentul”.

La data de 2 septembrie a.c. poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul criminaliştilor şi al luptătorilor S.A.S din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au efectuat o percheziţie într-un penitenciar din ţară şi la o persoană de sex feminin din judeţul Galaţi, într-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune prin metoda “accidentul”.

Au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

PUBLICITATE

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că în perioada mai – august 2015, un bărbat aflat în penitenciar, împreună cu alţi doi bărbaţi aflaţi în aceeaşi unitate, cu sprijinul unor persoane de sex feminin din judeţul Galaţi şi a unui bărbat din judeţul Bacău, prin metoda “ACCIDENTUL” au înşelat trei persoane din judeţul Bacău, cauzând acestora un prejudiciu total de aproximativ 33.000 lei.

Faţă de persoana de sex feminin din judeţul Galaţi s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi D.I.P.I.

Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, Poliţia Română vă recomandă:

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale.

Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.

Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.

CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ?

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.
Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:
1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau
2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ