E.ON Moldova Distributie trage un semnal de alarma asupra riscurilor de electrocutare, arsuri, incendii si explozii pe care le prezinta interventiile neavizate si neautorizate la instalatiile de distributie a energiei electrice.

Toate aceste interventii la liniile aeriene si cablurile subterane, tablouri electrice, statii si posturi de transformare au impact direct asupra persoanelor aflate în vecinatate, dar si a consumatorilor, prin întreruperea furnizarii energiei electrice.

Anul acesta au fost au fost consemnate opt incidente grave, fiind inregistrat decesul a patru persoane si ranirea grava a inca cinci, drept urmare a lipsei de prevedere a unui potential pericol.

PUBLICITATE

Printre cauze putem aminti: pescuitul sub retelele electrice aeriene, urcarea pe stâlpi, înlocuirea lampilor de iluminat de catre personal neautorizat, accesul în posturi de transformare cu intentia de a sustrage echipamente, stationarea si efectuarea de manevre pe utilaje cu gabarit depasit sub liniile electrice aeriene etc.

În 2012, în urma unor interventii neautorizate în instalatiile de distributie a energiei electrice s-au înregistrat noua accidente grave, soldate cu sase decese.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ