La tara, cumparaturile au trecut pe locul doi/Foto: Ramona Ionescu

Acest lucru se vede cel mai bine in magazinele de la sate. Vânzatoarele spun ca oamenii si-au facut provizii de Paste, iar cumparaturile au cazut pe locul doi, prioritate având acum lucrarile agricole.

In comuna bacauana Caiuti, intr-unul din putinele magazine din sat bate vântul. Si când spunem acest lucru nu ma refer la aprovizionare, ci la lipsa de clienti. „Nu mai au oamenii bani in perioada aceasta.

Prioritar este sa insamânteze, sa termine lucrarile agricole de sezon. Se vede clar in vânzari ca nu mai au timp de bucatarit acum, iar cei care ne trec pragul cumpara mai mult conserve sau brânza si cârnati ca sa aiba ce pune in traista la câmp.

Pe tarla nu ai timp de mâncare gatita, manânci repede ceva si te intorci la lucru, ca vremea e capricioasa si nu-i asteapta pe puturosi. Asteptam acum perioada pensiilor ca sa vina lumea la magazin sa se aprovizioneze”, spune Ioana Vâlcu, vânzatoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  • Stimate domn, cu tot respectul, stai jos, ai patru. Si asta cu multa bunavointa. In cazul de fata e corect cu un singur “i”, pentru ca substantivul respectiv nu este articulat. Si nu e articulat pentru ca nu are de ce.

   Doar daca o fi vreo superoferta de “i”-uri, caz in care vi le cedam cu placere Dvs. sa le folositi la ce doriti. Doi de “i” s-ar fi folosit corect daca titlul ar fi fost “Pastele si agricultura au saracit de tot taranii”.

   Va recomandam, asadar, o cura intensiva de gramatica a limbii romane.

   In alta ordine de idei, este “salariul”, nu “salarul” cum ati scris, ati mancat un “a” la “ajuns”, ca sa ne legam doar de ortografie, nu si de punctuatie.

   Data viitoare cand mai doriti sa dati sfaturi, incercati intai cu Dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ