Într-o ședință a biroului politic local, organzația municipală a PNL Bacău a decis retragerea sprijinului politic pentru domnul Ilie Bîrzu din calitatea domniei sale de consilier local, cu 15 voturi pentru, 2 împotrivă și 2 abțineri.

Propunerea inițiată de domnul Daniel Miclăuș, în calitate de lider al grupului PNL din CL Bacău, a venit în urma deciziei domnului Bîrzu de a vota la ultima ședință a Consiliului Local alături de puterea PSD-ALDE-PMP proiectul de hotărâre referitor la delegarea unor servicii publice.

Nu doar că domnul Bîrzu nu a respectat principiile liberale ale liberei concurențe, licitațiilor transparente și ale economiei de piață dar a votat inclusiv respingerea amendamentului domnului Miclăuș. Liderul de grup a dorit ca în hotărârea Consiliului Local să se regăsească explicit noțiunea de licitație publică pentru a se delega serviciile publice.

Organizația municipală a PNL afirmă încă o dată că liberalii se vor comporta ca opozanți ai actualei puteri locale, PSD, ALDE și PMP demonstrând, în fiecare zi, că reprezentanții săi din executivul primăriei sunt incapabili să administreze un oraș de talia Bacăului.

“Așa cum am precizat și după ce domnul Bîrzu a acționat în defavoarea PNL și a Opoziției, votând la braț cu PSD-ul o propunere dubioasă care favorizează doar interesele de grup ale primarului și amicilor săi din partid, asemenea gesturi nu mai pot fi tolerate. Este momentul ca organizația municipală să arate tuturor simpatizanților dreptei că PNL face opoziție nu doar declarativ, așa cum am tot fost acuzați. M-am ținut de cuvânt și am cerut retragerea sprijinului, iar colegii din Biroul Politic Local al organizației municipale a PNL Bacău au fost de acord cu propunerea mea”.
-Daniel Miclăuș, lider de grup al consilierilor locali ai PNL

Alte articole