Copacii batrâni aflati pe caile de acces au prioritate la taiere/ foto: Ramona Ionescu

Angajatii Directiei Servicii Publice desfasoara in aceasta perioada o serie de actiuni de taiere controlata a copacilor care atenteaza la siguranta bacauanilor.

Prioritate au acele solicitari venite din partea locatarilor, in care, oamenii solicita taierea copacilor uscati sau a copacilor masivi care ar putea sa cada peste trecatori. Un astfel de caz l-am intâlnit pe Aleea Parcului, in careul din fata blocului nr. 22, unde, un nuc batrân a fost pus la pamânt.

“Copacul este foarte batrân si mâncat mult pe interior. Unii dintre vecinii mei spun ca nucul era aici in careu in anii ’50′”, spune Ionica Bulimar. Pentru ca taierea sa decurga fara incidente, angajatii Directiei Servicii Publice sunt monitorizati de ing. Viorel Albu.

PUBLICITATE

“Astfel de interventii se fac de regula prin intermediul asociatiei de proprietari. Se analizeaza cererea si actionam in functie de interventia care se impune. Solicitarea trebuie sa fie motivata si insotita de semnaturile tuturor locatarilor afectati de copacul respectiv, pentru ca nu vom taia niciodata un copac care face obiectul unor simple dispute intre locatari”, declara ing. Viorel Albu.

In cazul in care nu se impune taierea copacului la care fac trimitere locatarii, angajatii Directiei Servicii Publice ridica mai sus coronamentul pentru a elimina disconfortul creat de crengile care ajung pâna la ferestrele oamenilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Mai oameni buni, se vede clar ca pe langa nucul acela batran s-a ciuntit si un arbore tanar. Nu exista nici o toaletare controlata precum nu exista nici o ridicare a coroanei practicata in modul asta bacaun de a toaleta copacii. Adica un arbore a carui coroana este retezata complet nicidecum nu se poate vorbi despre ridicarea acesteia.

    Pentru ridicarea unei coroane se taie cateva ramuri de la baza care sunt foarte lungi si care se extind mai mult orizontal. Incredibil cat de mult rau au facut “desteptii” astia de la Servicii Publice impreuna cu inginerii lor ratati orasului incat perioada de refactie a arborilor toaletati este de minim 6 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ