La început de An Nou primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, are o veste bună pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă, fiind foarte posibil ca în municipiul de pe Trotuș să se deschidă în perioada următoare o nouă fabrică.

„Am semnat Certificatul de Urbanism prin care se inițiază demersurile legale de construire în Onești a unei fabrici ce aparține de societatea Smart Wood România SA Timișoara.

Prin realizarea acestei investiții în orașul nostru se vor crea aproximativ 100 de locuri de muncă, având un impact pozitiv asupra diversificării ofertei locale de pe piața muncii. În prezent această companie este lider mondial în producerea bețelor de lemn pentru industria alimentară (înghețată / cafea), având un număr de 750 de angajați în cele 6 fabrici și 2 centre de distribuție. Societatea produce mai mult de 16 miliarde de bețe pe an, aprovizionând aproximativ 300 clienți din peste 50 de țări”, a declarat primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc.

Primarul a mai menționat că unul din atuu-rile pentru care compania timișoreană s-a orientat pentru această zonă e dat de faptul că Oneștiul este conectat la principalele căi naționale de acces (rutiere și feroviare), dispune de o infrastructură locală de drumuri bune iar rețelele tehnico-edilitare sunt bine întreținute în toate cartierele. În plus, municipalitatea a asigurat în ultimii ani stabilitate și predictibilitate în plan fiscal și a atras numeroase finanțări nerambursabile, destinate modernizării și dezvoltării infrastructurii.

Certificatul de Urbanism pentru realizarea la Onești a unei fabrici de producere a bețelor de înghețată și cafea pentru industria alimentară menționează că aceasta se va afla la ieșirea din municipiu spre Adjud, unde cu ani în urmă a fost fabricat parchet.PUBLICITATE