La cea de-a 41 – a editie a manifestarilor de comemorare a eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, ce s-au desfasurat sub imboldul “Memoria Oituzului”, senatorul Dan Tataru a adus o veste deosebita pentru aceste meleaguri: Oituzul va avea un mausoleu ca si Marasestiul – o alta localitate simbol în care armata româna a scris pagini de nemuritoare glorie.

“In aceasta toamna vom avea actul normativ pentru a putea porni constructia Mausoleului la Oituz” – spune senatorul Dan Tataru.

“Memoria Oituzului” este o manifestare de amploare desfasurata in localitatile Oituz si Poiana Sarata. Subprefectul judetului Bacau, Dorian Pocovnicu, prezent la evenimentul din acest an a declarat: “An de an sa facem la fel de frumoasa aceasta cinstire a eroilor si sa luptam (cum se dau luptele azi), pe acest front netrasat pe granite pentru a ne apara identitatea”.

PUBLICITATE

Cel mai emotionant cuvânt l-a rostit la Oituz generalul Jenica Vasile Apostol, care a electrizat asistenta declarând: ”De 41 de ani, cu grija autoritatilor locale aici au loc manifestari de comemorare a eroilor. Peste patru ani se vor implini 100 de ani de la cea mai crunta batalie a Armatei Române din timpul Primului Razboi Mondial. Noi n-am venit de nicaieri, aici vom fi pe verticala dainuirii. Ai nostri au stiut intotdeauna ca arcul carpatic este «coloana vertebrala» a pamântului românesc si nu asa cum au incercat unii sa ne convinga prin false argumente istorice si diplomatice si chiar prin forta armelor ca acesta ar fi linie de demarcatie a pamântului românesc!”

Daca Corul mixt taranesc Oituz, dirijat de prof. Ion Oprea a adus un florilegiu de cântece catre ”dulcea patrie româna”, la fel de sublim a fost faptul ca mai multe oituzence, au venit la aceasta sarbatoare imbracând costumul popular national, din lazile de zestre a mostenirii lor scumpe.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ