Prezentă pentru cel de-al șaselea an consecutiv la Onești Caravana Filmului Românesc este una de succes. Astfel, la prezentarea filmelor “Și caii sunt verzi pe pereți” (regia Dan Chișu) și „Două lozuri” mai multe sute de oneșteni au fost prezenți în Parcul Municipal – locul ce a devenit „cinematograful de vară” din Onești.

Ei au avut prilejul și de a dialoga cu actorul Adrian Titieni , ce are în palmaresul său o prezență în numeroase filme românești ( între care „Bacalaureat”, „Moartea domnului Lăzărescu’, „Patul lui Procust”, „București non-stop”, „Poziția copilului” – film ce a câștigat Premiul „Ursul de aur” în 2013 la Festivalul Internațional de film de la Berlin).

Într-o conferință de presă care a avut loc la Primăria municipiului Onești Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti” a apreciat organizarea și în acest an a „caravanei” dar și participarea a sute de spectatori la acest eveniment, ce prilejuiește oneștenilor vizionarea celor mai bune filme românești.

Actorul Adrian Titieni a declarat că este „pentru prima dată la Onești, un oraș cu notorietate, cu vizibilitate în spațiul internațional. Prin prezența în număr mare a spectatorilor la filmele românești se leagă lucruri bune, deoarece ei pot vedea situații ce le pot configura ca unice. Astfel, oamenii acceptă ideile, le sprijină și le perpetuează în timp, pentru că cinematografia românească este o valoare.

Filmul românesc este un brand ce nu mai are nevoie de nici un comentariu și dacă sunt filme ce ne întristează și ne tulbură este poate datorită faptului că realitatea noastră este tulburătoare!” Adrian Titieni a mai menționat:”Cinematografia românească cred că poate schimba destine! Oamenii au nevoie să scape de stresul zilei dar au nevoie și de provocări, să schimbe ceva!” Roxana Busu, Project coordonator la Caravana Filmului Românesc a menționat că „Oneștiul este singurul oraș din România unde începem să ne simțim ca acasă, la rude, la prieteni! Ne bucurăm de această stabilitate; proiectul nostru este o minune că reușește să meargă mai departe, noi promovând filmul românesc, valorile cinematografiei românești!”

Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești și-a exprimat încrederea ca „să fie pe o perioadă cât mai lungă această săptămână în care Caravana Filmului Românesc se află în orașul nostru, pentru a ne bucura cu filme românești adevărate. Oneștenii sunt oameni care știu să aprecieze frumosul!” Menționăm că această ediție a Caravanei Filmului Românesc de la Onești este finanțată de Ministerul Culturii prin Programul Centenar 100.

Alte articole