Buhuseanca Dobre Ochita a insistat sa mergem la apartamentul sau din strada Primaverii, bl. 7 B, etaj IV, întrucât are o problema urgenta si grava. „Daca nu voi rezolva problema, ma voi arunca de la etaj”, ne-a spus ea.

Femeia este pensionara, bolnava si locuieste singura, dupa ce mama sa a decedat. Apartamentul, în care are statutul de chirias, este un spatiu locativ al Consiliului Local. Unii vecini de pe scara au sesizat în mod repetat autoritatile locale, reclamând ca Dobre Ochita provoaca mare deranj, prin prezenta câinilor pe care îi are în apartament, a disconfortului olfactiv creat prin întretinerea precara a apartamentului si prezenta „unor cuiburi de gândaci”, la care s-ar adauga tot felul de zgomote, episoade de scandal. Au urmat vizite ale celor de la Compartimentul de Mediu si de la Politia Locala.

Au fost, spun diferite procese verbale, degajate din apartament cantitati mari de gunoi, n-au lipsit diferite amenzi. În cele din urma s-a ajuns la instanta. Prin hotarâre judecatoreasca, Dobre Ochita va trebui sa paraseasca apartamentul. Acesta este motivul pentru care ne-a spus ca se va arunca de la etaj, daca va fi evacuata.

PUBLICITATE

„Exista o hotarâre judecatoreasca. Executorului judecatoresc i-a fost transmisa documentatia în acest sens. Disconfortul creat de locatara pe scara, presiunea si nemultumirile locatarilor au creat aceasta situatie. Dobre Ochita va primi însa o locuinta sociala; i-am spus asta” – a declarat – Ionel Turcea, primarul orasului Buhusi.

Dar Dobre Ochita nici nu vrea sa auda de asa ceva: „Eu stau aici de zeci de ani. Vreau sa vând apartamentul si sa-mi cumpar o casuta. Nu stau la locuinta sociala. Daca nu rezolv problema…” Dar apartamentul nu este al dumneaei. Ar trebui sa-l cumpere, pentru ca apoi sa-l vânda…

Insa nu are bani… Interesant, vazând disperarea ei, unii vecini au semnat acum o adresa catre primar, în care precizeaza ca sunt „de acord ca Dobre Ochita sa ramâna în apartamentul nr. 19 si sa se anuleze dosarul de evacuare”. Vecina Luminita Catana zice ca o va ajuta „cu mâncare, cu tot ce este necesar, dar numai sa nu fie evacuata”. Vecina Sandu zice fara ocolisuri: „Sa ramâna aici, dar sa respecte toate regulile, bunul simt. Altfel…”

Adresa era semnata de vreo sase locatari, ceea ce o determina pe Dobre Ochita sa spere ca si altii sa se alature acestui demers. O hotarâre judecatoreasca versus petitie semnata de locatari?… Tot primarul Ionel Turcea spune: „Dobre Ochita nu are contract de închiriere. Datoriile la chirie sunt mari si vechi, exista o hotarâre judecatoreasca. Va primi o locuinta sociala. Ma întreb cum pot sa ceara acum locatarii asa ceva, daca ei au determinat instanta sa hotarasca evacuarea. Acolo exista si un interes al cuiva de a cumpara apartamentul pe cai deloc corecte”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ