Mădălina Nicole Anghel, din Bacău, a participat, la sfârșitul lunii trecute, în Balcic (Bulgaria), la Festivalul Internaţional de Arte „Trixie”, fiind singura reprezentantă a României în acest concurs.

Interpretând două cântece din repertoriul Lili Ivanova – „Camino” şi Dida Drăgan – „Rug”, Mădălina a câștigat grupa a doua din secţiunea de muzică pop-jazz, depăşindu-i pe ceilalți concurenţi din Bulgaria, Rusia, Malta, Ucraina, Franța și Italia. Pe lângă acest trofeu al categoriei, micuța artistă a primit din partea juratului din Germania și o invitație gratuită la Festivalul Internațional „Euro Pop Contest” care se va desfășura la sfârșitul acestui an la Berlin.

În Bulgaria, festivalul a avut concursuri pe 6 secţiuni: pop-jazz, folclor, pictură, sculptură, dans, fotografie, iar la secțiunea pop-jazz au fost 4 categorii la care au participat peste 50 de competitori.

„A fost foarte frumos. Organizarea a fost impecabilă, juriul a fost foarte strict şi serios, cu membri din Israel, Germania, Rusia și Bulgaria. Este pentru a doua oară când particip la acest festival. Prima dată, cu trei ani în urmă, am luat premiul doi, iar acum, trofeul categoriei. Este cel mai important concurs la care am participat şi pe care l-am câştigat. Mulţumesc doamnei profesoare Claudia Vasilache, pentru atenţia pe care mi-o acordă şi pentru că mă învaţă multe lucruri, dar şi părinţilor mei, familiei mele, care sunt lângă mine tot timpul şi mă susţin cât pot de mult”, ne-a declarat Mădălina Nicole Anghel.

În vârstă de 11 ani, Mădălina este elevă în clasa a VI-a la Colegiul Național de Artă „George Apostu” din Bacău și urmează cursurile de canto-muzică ușoară ale profesoarei Claudia Vasilache de la vârsta de 7 ani. În ultimii ani a preluat melodii cântate de mari voci, precum Cristina Aguilera, Emily Sande, Vitas, Charlie Puth și Dida Drăgan. În trecut, cânta doar piese pe canto clasic, după Mozart, Edvard Griegs, Verdi, dar neavând concursuri la care să participe pe acest tip de muzică, după cum ne-a mărturisit, se axează acum doar pe muzică ușoară. Își dorește însă să continue să cânte și muzică clasică, la liceu, iar visul ei este să ajungă o mare artistă și să studieze la Royal College of Art din Marea Britanie.
  

„Acest premiu excepţional pe care Mădălina l-a obţinut la festivalul internaţional din Bulgaria nu poate să însemne decât o nouă mare realizare pentru mine. Mădălina are acest dar nativ de a cânta şi de a încânta pe toţi cei din jur. Şi, bineînţeles, la această calitate se adaugă multe, multe ore de studiu. Îi doresc succes şi nu pot decât să fiu mândră de ea.”
Prof.Claudia Vasilache

Alte premii obținute de Mădălina numai în 2018:

* aprilie – Trofeul Categoriei la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Elevii au talent”, Bacău
* aprilie – Premiul I la Festivalul „Național Primăvara Artelor Moderne”, Bacău
* aprilie – Premiul I la Festivalul Internațional „Mărul de Aur”, Galați
* iunie – Premiul I la Festivalul „Liga Campionilor”, Mamaia, Constanța
* august – Trofeul Categoriei la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Viva Allegria”, Piatra Neamț

Alte articole