Secţia 2 de Poliţie a funcţionat de la înfiinţare şi până în prezent în imobilul situat în municipiul Bacău, strada Oituz, numerele 29-31, imobil inclus în lista clădirilor ca monument istoric. Clădirea datează din 1914 şi este fosta Vilă Zinca şi după trecerea în proprietatea statului în anul 1950, aici au funcţionat mai multe instituţii printre care şi Arhivele Statului filiala Bacău.

În cadrul Secţiei 2 Poliţie îşi desfăşoară activitatea 81 de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, proximitate, sisteme de securitate, evidenţă operativă, dispecerat şi personal de serviciu.

Prin Hotărârea Guvernului 761/2018, Secţia 2 Poliţie Bacău are un nou sediu, pe strada Nicolae Bălcescu nr.5, imobil care a fost trecut în administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, de la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Azi a fost motiv dublu de sărbătoare. Pe lângă sărbătorirea Zilei Poliţiei, s-a inaugurat, într-un cadru oficial şi religios, alături de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, instituţiilor partenere şi colaboratoare, noul sediu al Secţiei de Poliţie nr. 2.

O dată cu inaugurarea noului sediu, s-a rezolvat una dintre cele mai acute probleme, aceea a spaţiului pentru satisfacerea tuturor nevoilor de organizare, atât pentru lucrătorul de poliţie, cât şi pentru comunitate.

De azi poliţiştii Secţiei 2 vin la muncă într-un spaţiu modern şi civilizat, deschis şi accesibil, într-o clădire integrată în urbanism şi specificul locului. Pentru că adesea munca poliţistului nu durează doar 8 ore, spaţiul unde munceşte trebuie să ofere ambianţă plăcută, facilităţi şi condiţii specifice. Mutarea în noul sediu va aduce toate acestea, atât lucrătorului de poliţie cât şi a cetăţeanului care cere ajutorul.


PUBLICITATE