Tribunalul Bacau a audiat un nou martor in dosarul de abuz in serviciu in care au fost trimisi in judecata Neculai Olaru, fost director general al CET Bacau, Ioan Hanu, fost consilier juridic în cadrul aceleiasi societati, si Marius Stanila, fost director comercial al CET.

Potrivit rechizitoriului, pe 7 ianuarie 2013, Neculai Olaru (foto), ajutat de juristul Ioan Hanu, a încheiat un contract de asistenta juridica, prin care furnizorul de agent termic a suportat onorariul, în valoare de 22.000 lei, al unui aparator ales pentru Marius Stanila, inculpat la acea data intr-un alt dosar penal in care era acuzat de santaj si abuz în serviciu prin îngradirea unor drepturi.

Dupa ce la un termen anterior, Olaru a lasat de inteles ca Stanila, impreuna cu juristul CET, l-ar fi indus in eroare si ca din neatentie a semnat acel contract, un alt jurist al CET, audiat in instanta, confirma neregulile in legatura cu acel contract. „Directoarea economica a cerut o opinie juridica referitoare la contractul de asistenta.

PUBLICITATE

O interesa daca respecta legea care reglementa incheierea de astfel de contracte pentru societatile cu capital de stat si serviciu juridic. Daca lipsea Hanu, eu ar fi trebuit sa dau acea opinie. Eram de fata când s-a redactat. Nu ne-am consultat pentru ca Hanu are o anumita experienta. Am observat ca exista o neconcordanta intre opinia redactata si Ordonanta 26, in sensul ca Hanu a redactat ca nu se incadreaza in acea ordonanta. Stiam ca trei directori au mai beneficiat la aceasta societate de asistenta juridica, fiind prevazut in contractele de management.

Dar, parerea mea este ca acest contract nu intra sub incidenta Ordonantei 26. Opinia mea este ca, in aceasta situatie, dl. director ar fi trebuit sa-si angajeze un avocat. Exista o diferenta intre cazul fostului director Capat si cel al lui Stanila, pentru ca in cazul lui Capat s-a dat neinceperea urmaririi”, a explicat un consilier juridic de la CET. Urmatorul termen este in noiembrie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. SA VINA D-l romeo SA EXPLICE SI D-L BENEA CE OAMENI AU ANGAJAT LA CET.
    NUMAI NEAMURI PROASTE SI DELAPIDATORI,UNDE ESTE d-na MAZILU GABRIELA,
    MARE DIRECTOR ECONOMIC CARE A FACU FACULTATEA CU SECHELARIU,SI
    SOTUL OVIDIU MARE MEDIATOR.,>NISTE HOTI????!!!!!LA PUSCARIE,LA BECIUL
    DOMNESC,SALE VINA MINTEA LA CAP.

LĂSAȚI UN MESAJ