film pentru nevazatori
FOTO: fnfn.ro

– marți și miercuri vor avea loc proiecții de film pentru nevazatori în Bacău și Onești

Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători se află marți, 14 noiembrie, la Onești și se proiectează, în Aula Mare din biblioteca „Radu Rosetti”, începând cu ora 13.00, „Bacalaureat” în regia lui Cristian Mungiu, în versiunea de film pentru nevazatori.

De același film se vor bucura și spectatorii nevăzători din Bacău, miercuri, 15 noiembrie, de la ora 12.00, la sediul Filialei Asociației Nevăzătorilor din Bacău.

Organizatorii spun că spectatorii nevăzători prezenți vor primi un set de căști în care vor auzi explicații suplimentare, inserate între replicile actorilor din film.

Acestea vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcați și gesturile mai importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înțeleagă cât mai bine acțiunea și să se integreze în atmosfera filmului.

Proiectul este organizat de Fundația Cartea Călătoare în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Centrul Național al Cinematografiei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ