Dosarul de abuz in serviciu in care au fost trimisi in judecata Neculai Olaru, fost director general al CET Bacau, Ioan Hanu, fost consilier juridic, si Marius Stanila, fost director comercial în cadrul aceleiasi societati, a avut, zilele trecute, ultimul termen, urmând ca instanta sa se pronunte in circa o saptamâna.

Potrivit rechizitoriului, pe 7 ianuarie 2013, Neculai Olaru, ajutat de juristul Ioan Hanu, a încheiat un contract de asistenta juridica, prin care furnizorul de agent termic a suportat onorariul, în valoare de 22.000 lei, al unui aparator ales pentru Marius Stanila, inculpat la acea data intr-un alt dosar penal in care era acuzat de santaj si abuz în serviciu prin îngradirea unor drepturi. Avocatii celor trei inculpati au cerut achitarea si au adus, rând pe rând, argumente: Stanila nu a instigat, ci s-a comportat ca un angajat si era normal sa mearga la director, Hanu nu a facut decât sa dea o opinie juridica si nu poate fi considerat, doar pentru atât, complice, iar directorul Olaru a facut… ce putea face un director – a cerut o opinie juridica.

S-a mai sustinut ca Stanila avea dreptul la un avocat platit de CET, chiar daca litigiul era unul personal, intrucât acuzatiile aveau legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu. De aceste beneficii, incluse in pachetul managerial, s-ar fi bucurat si alti directori, in trecut. Totusi, printre martorii audiati in instanta, la termenele anterioare, au fost si angajati care au declarat ca la incheierea contractului de asistenta juridica nu s-au respectat prevederile legale si ca ar fi fost nevoie de aprobarea Consiliului Local.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ