S-a vazut ca sunt bani, peste tot. Si chiar de dat. Atât doar ca trebuie sa-i si cerem. Si nu de la banci, ca mai toti ne-am fript cu ele, destul. De la stat, de la UE, de la oricine vrea sa ni-i dea moca, cum se zice. Ideea este sa si avem curajul sa-i cerem, dar mai ales inteligenta sa o facem. Pentru ca mare lucru nu e, doar ca trebuie sa si respectam strict ce-am promis sa facem cu ei. Si, tot statul, te mai si invata, pe banii lui, cum sa le iei banii europenilor.

De asta m-am si bucurat atunci când am vazut ca foarte multi tineri, dar nu indeajuns, cred, s-au inscris pe listele de luat bani. E drept ca unii abia dupa ce au facut diferenta, muncind pe mosiile strainilor. S-au miscat mai repede decât restul, ridicând cu bani europeni si multa munca niste bijuterii de ferme, de mai toata frumusetea…si invidia haterilor.

La fel am putea sa facem, cred, si noi, restul, daca am arunca macar o privire peste gard, la unguri, cehi, polonezi, atât cât sa le admiram domeniile si sa „furam” din spiritul lor gospodaresc. Nu ca ne-ar lipsi noua, românilor.

PUBLICITATE

Stiu ca, la noi, hârtogaraia e mare cât China, dar, nah, statul iti da, dar nu-ti si baga in traista, nu? Adica, trebuie sa ne miscam si noi mai cu talent, decât sa ne plângem toata ziua ca e greu. S-apoi, nimic nu-i usor, cu atât mai mult când e vorba sa iei bani pe degeaba. S-ar putea sa se mai dea si spaga pe undeva, ca sa se miste nitel mai repede lucrurile, desi, la cum s-au derulat lucrurile pe la „beciurile domnesti” de peste tot, nu cred eu ca ar mai cuteza cineva sa ceara bani in schimbul unei semnaturi.

In fine, ragaz ar mai fi, vreo cinci ani de-acum incolo, timp arhisuficient, zic, ca sa trecem la treaba. Sa nu ne mai lasam in grija statului care, de un sfert de veac, promite ca va face si va drege, va infaptui minuni ca Sf. Sisoe. Caci, in niciun chip nu se va indura Maria Sa Statul sa ne faca tuturor salarii ca in restul Europei civilizate, nici autostrazi masterplanizate sau alte investitii de valoare…cât gaura de la covrig.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Face…face și statul. Dacă nu te calcă în fiecare zi vreo structură din asta opresivă ce se vrea deconcentrată începi să te întrebi ca patron dacă nu cumva a început războiul fără să știi și au fugit toți 1,3 milioane bugetari din țară. E normal că cei reîntorși în țară au ajuns la fondurile UE pentru că ai nevoie de bani să ajungi la ele, bani pe care în România ca să-i faci ai toate probabilitățile să trebuiască să faci o vizită la Beciul Domnesc. Unde dracu’ s-a mai văzut în România să faci bani din muncă cinstită?

LĂSAȚI UN MESAJ